КАЈАК: Стефановић - Време jе да покажем колико вредим

Трећег дана тракмичења у каjаку спринт на Олимпиjским играма у Токиjу, на старту ће се наћи и наш трећи представник Страхиња Стефановић. Светски вицешампион из Сегедина у jедноседу на 200 метара, коме су Игре у Токиjу прве у кариjери наглашава да му се атмосфера у Олимпиjском селу веома допада.

 strahinja 2.jpeg

У вези са Олимпиjским селом морам да нагласим да се овде осећам одлично. Заиста jе лепо када си у таквоj атмосфери у коjоj има много врхунских спортиста и веома сам срећан и узбуђен што се коначно приближило време да се и jа нађем на старту“, каже Стефановић.

Услови у Токиjу су доста другачиjи у односу на оне са коjима се до сада сусретао.

Могу да кажем да jе веома вруће овде и да тешко се навикавам на временске услове. Због тога смо и дошли нешто раниjе како бих видео шта нас очекуjе. Додатна отежаваjућа околност су ограничења и правила коjа су уведена због вируса корона. Сваког jутра радимо ПЦР тест и да попуњавамо детаље у апликациjама. Међутим, на то смо сви већ навикли“, додаjе Страхиња.

После два дана такмичења резултати постигнути на Сеа Форест Wатерwаy регатноj стази условљени су веома топлом водом, као и чињеницом да се весла на сланоj води.

Када смо отишли први пут на стазу моjи утисци су били супер и вези са свим. Било jе мало ветра, али ниjе било страшно како може да буде. Jа сам условима задовољан, вода jе слана и мало jе тежа. Овде смо седам дана и jош се привикавам на услове. Сутра имам трку и заиста jедва чекам да станем у стартни блок и да кренемо са тркама. Привикао сам се на временску разлику и осећам се одлично. Мислим да ће првог такмичарског дана за мене бити све како треба!“, оптимистичан jе Стефановић.

Прву трку на стази у Токиjу, Страхиња ће веслати сутра од 2 сата и 58 минута по средњеевропском времену када ће стартовати у квалификациjама дисциплине коjа у Токиjу престаjе да буде у олимпиjском програму.

Jако сам узбуђен пред прву трку. Време се полако мења, али сам сигуран да ћу успети да се привикнем на све услове и да покажем колико вредим!“, кратко jе наjавио први наступ на Олимпиjским играма Страхиња. 

Распоред трка трећег дана такмичења на Олимпиjским играма

  1. август

02:51 квалификациjе К1-200 Боjан Зделар
02:58 квалификациjе К1-200 Страхиња Стефановић
03:40 квалификациjе К1-500 Милица Новаковић

 

Tagovi

Komentari (0)