КАМП НА КАРАТАШУ ОДОЛЕО ПАНДЕМИJИ

Међународни бадминтон камп – Караташ 2020 од 25. jула до 2. августа на Караташу окупио наjбоље и наjперспективниjе бадминтонце 

1596874859a.jpg

Упркос специфичноj ситуациjи узрокованоj пандемиjом вируса Цовид 19 Међународни бадминтон камп – Караташ 2020 одржан jе и ове године, наравно уз све препоруке Кризног штаба за сузбиjање ширења ове заразне болести. Од 25. jула до 2. августа у Омладинском кампу “Ђердап” у Караташу, боравили су репрезентативци Србиjе у бадминтону, млади и перспективни такмичари међу коjима су били и репрезентативци Француске као и тренери бадминтон центара у развоjу. Тренажним процесом уобичаjено су руководили главни тренер бадминтон репрезентациjа Србиjе Милан Барбир и помоћни тренери репрезентациjе Драган Антић и Никола Миjачић. Њима троjици у раду су помагали ИлиjаПавловић и Борко Петровић

 “Бадминтон савез Србиjе, почевши од 1998. године, захваљуjући Министарству омладине и спорта републике Србиjе, организуjе кампове перспективних спортиста. Овогодишње издање jе реализовано у специфичним условима због ситуациjе у вези са актуелном пандемиjом, тако да су представници Бадминтон савеза Србиjе и руководство кампа обезбедили услове функционосања у складу са препорукама Кризног штаба за сузбиjање ширења заразне болести узроковане вирусом Цовид 19. С тим у вези, прилагођени су распоред седења за време транспорта и смештаjних капацитета и других затворених обjеката у коjима су се изводиле активности, а велики броj планираних садржаjа организован jе на отвореном. Неколико пута дневно jе вршена провера здравственог статуса свих учесника, ограничено jе кретање у оквиру кампа и водило се рачуна да се максимално примењуjу све мере заштите”, казао jе генерални секретар БАСС Андреjа Андрић.

Поред веома обимних дневних тренажних активности у сали и редовног периодичног тестирања, учесници су имали предавања на тему суђења коjа jе водио Горан Jелесиjевић, српски судиjа са наjвишим еврпским звањем. Између осталог обрађен jе начин правилне комуникациjе на релациjи играч-судиjа, као и наjчешће спорне ситуациjе у току мечева, а дате су и препоруке како да се играчи понашаjу у различитим ситуациjама на терену. Милан Барбир jе на мултимедиjалним сесиjама кроз видео снимке и дискусиjу говорио на тему технике и тактике, уз анализу мечева и сл. Стручни штаб репрезентациjе Србиjе jе, уз несебичну помоћ званичног физиотерапеута Бадминтон савеза Србиjе Марка Бундала, редовно организовао тренинге превенциjе и корекциjе на отвореним теренима, а  Представници Завода за спорт су и ове године тестирали наjбоље младе такмичаре. Врхунски спортски амбиjент и прелепу атмосферу коjа jе владала међу свим учесницима кампа додатно су оплемениле друштвене активности на отвореном, међу коjима су се истицали Аир Бадминтон и броjне омиљене “игре из детињства”. 

Medjunarodni badminton kamp - Karats 2020 (1).jpg

“Сама реализациjа кампа jе била веома успешна, а посебно смо срећни што ниjе било здравствених проблема. Општа дисциплина и самодисциплина учесника jе била на наjвишем нивоу, као и сама атмосфера. Сви учесници су имали оптималне услове за како за спортско, тако и за друге видове усавршавања. Мислим да са разлогом можемо оваj камп назвати историjским.”, закључио jе Андрић. 

Влада Републике Србиjе – Министарство омладине и спорта обезбеђивањем неопходних финансиjских средстава у значаjноj мери jе допринело реализациjи Међународног бадминтон кампа – Караташ 2020.

 

Tagovi

Komentari (0)