КАЈАК: Страхиња и Милица у полуфиналу

Трећег дана такмичења на Олимпиjским играма у Токиjу на старту се нашло троjе српских представника.

strahinja-OI-za-sajt.jpgФОТО: Небоjша Радовић / КСС

Страхиња Стефановић изборио jе директан пласман у полуфинале jедноседа на 200 метара. Светски вицешампион из Сегедина место у полуфиналу изборио jе триjумфом у квалификациjама у коjима jе наjкраћу деоницу у спринту извеслао за 34.996 секунди. После нешто спориjег старта, Страхиња jе одличном вожњом престигао Аргентинца Рубена Резолу (35.059) коjи се, такође, пласирао у полуфинале.

Нисам се jош у потпуности навикао на временску разлику па ми jе мало чудан осећаj. Без обзира на то сам успео да се фокусирам на трку. Што се квалификациjа тиче jа сам задовољан. Било jе добро иако jе ветар дувао у леђа са стране па сам морао да се борим са тим. Оно што jе наjважниjе jесте да сам солидно извеслао трку и пласирао се директно у финале. Сутра очекуjем доста бољу трку. Даћу све од себе и надам се да ћу ући у финале“, нагласио jе Страхиња после трке.

За место у последњем финалу К1-200 у историjи каjак спринта, Стефановић ће се борити сутра од 2 сата и 30 минута по српском времену.

 E7602p1VIAMtTP7-980x654.jpg

ФОТО: Небоjша Радовић / КСС

Милица Новаковић пласирала се у полуфинале jедноседа на 500 метара. Милица коjа се такмичи под терапиjом антибиотицима, до полуфинала стигла jе импресивном вожњом у четвртфиналу у коjем jе доминирала од старта до циља и ни у jедном тренутку пласман у полуфинале ниjе доводила у питање. Наша такмичарка jе кроз циљ прошла за 1 минут и 49.348 секунди, што jе чак 1.421 секунд брже од другопласиране Мариjе Повх из Украниjе. Полуфинале К1-500 Милица ће веслати сутра у 3 сата и 19 минута по средњеевропском времену. 

E76noC2UcAMaUwC.jpg ФОТО: Небоjша Радовић / КСС

Боjан Зделар, специjалиста у jедноседу на 1000 метара, такмичење у К1-200 завршио jе у четвртфиналу. Место у финалу из његове четвртфиналне трке изборили су бранилац титуле, Британац Лиjам Хит, коjи jе извеслао и наjбоље време на Олимпиjским играма: 33.985 секунди. Друго место у полуфиналу из четвртфинала изборио jе Рус Jевгениj Луканцев.

 

Распоред трка четвртог дана такмичења на Олимпиjским играма

02:30 полуфинале К1-200 Страхиња Стефановић
03:19 полуфинале К1-500 Милица Новаковић

 

Tagovi

Komentari (0)