КАЈАК: Страхиња - Jедва чекам Олимпиjске игре

Страхиња Стефановић испунио jе своj сан да се такмичи на наjвећем спортском такмичењу, Олимпиjским играма.

То jе сан сваког спортисте и мени jе драго што сам успео да изборим пласман на Олимпиjске игре. Веома сам срећан и узбуђен. Времена jе све мање и такмичење ће ускоро да почне. У понедељак треба да путуjем, већ сам узбуђен због тога!“, нагласио jе Страхиња.

strahinja-OI-za-sajt.jpg

Стефановић ће боjе Србиjе бранити у jедноседу на 200 метара, у дисциплини у коjоj jе место на играма у престоници Jапана изборио 2019. године.

Имали смо чак jедну годину више да тренирамо. Покушали смо да се фокусирамо на себе и да порадимо на неким недостацима коjе смо имали. Заиста сам у доброj форми и мислим да ћу у Токиjу показати своj наjвећи квалитет и да ћемо наjзад успети, после свега онога што се дешавало, да оставимо све иза себе, да заборавимо целу годину и да покажемо оно што знамо“, додао jе Стефановић.

Такмичење у Токиjу прве су Олимпиjске игре у Стефановићевоj кариjери. Страхиња наглашава да jе узбуђен оним што га очекуjе у Олимпиjском селу, али додаjе да ће пре свега бити концентрисан на трке.

Заиста не могу да створим слику у глави како ће то да изгледа. Ово су моjе прве Олимпиjске игре и уопште не знам како ће све да функционише и како ће да буде тамо. Биће и остали спортисти тамо и моћи ћемо да се дружимо, али ће ми у фокусу бити само моjе трке и гледаћу да се наjвише базирам на то“, наглашава Страхиња.

Без обзира што су Летње игре 32. Олимпиjаде његове прве у кариjери, а с обзиром да ће дисциплина К1-200 после Токиjа престати да буде у олимпиjском програму, Страхиња открива жељу:

Надам се да ћу после Токиjа бити на овом ‘почасном’ зиду у Каjакашком савезу Србиjе jер се на њему налазе они коjи су постигли одличне резултате и надам се да ћу бити ту где су и они. То jе нешто што ће ме представљати овде и што ће за читав моj живот бити део историjе“, искрен jе Страхиња.

У олимпиjском тиму Србиjе у конкуренциjи каjак спринта, осим Страхиње Стефановића, такмичиће се jош у Милица Новаковић и Боjан Зделар

 

Tagovi

Komentari (0)