КАЈАК: Селектор задовољан учинком на Олимпиjским надама

На овогодишњоj регати Олимпиjских нада наши репрезентативци освоjили су три медаље, док су осим тога освоjена и три четврта места, док jе боjе Србиjе у финалима бранило чак шеснаест посада.

selektor pavle jovanov.jpg

Селектор репрезентациjе за спринт, Павле Jованов, задовољан jе учешћем тима на Олимпиjским надама:

С обзиром да jе ова година пуна изазова и неизвесности, пре свега када причамо о тренажном процесу коjи jе био тежак jер нисмо знали, пре свега, да ли можемо уопште да тренирамо и неизвесности jер нисмо знали хоће ли уопште бити такмичења, одлучили смо да поведемо само такмичаре коjи су у последњоj години jуниора. На таj начин смо смањили броj учесника и тако смањили могућност заразе ковидом„, нагласио jе Jованов.

С обзиром на пандемиjу вируса корона екипа jе пре одласка у Сегедин морала да испуни услове коjе jе Мађарска поставила како би страни држављани могли да уђу земљу. Осим тога, на снази су и посебни протоколи и на самом такмичењу.

У потпуности смо поштовали све протоколе коjе су нам дали како Кризни штаб и Министарство омладине и спорта, тако и Светска каjакашка федерациjа, али и организатори у Сегедину где смо дошли са мањим тимом. У екипи су били такмичари од коjих смо очекивали медаље и у то се показало као добро jер смо овогодишње Олимпиjске наде завршили са два злата и jедном бронзом„, додао jе селектор.

 

Међу такмичарима коjи су се борили за медаље на Олимпиjским надама налази се и неколико репрезентативаца коjи ће добити прилику да се такмиче и у сениорскоj конкуренциjи и то на Светском купу коjи ће се одржати колико већ предстоjећег викенда овде у Сегедину. То су Бранко Лагунџић, Жељана Петровић, Анастазиjа Баjук, Жељана Петровић, Оливера Михаjловић и Дуња Станоjев.

Екипа коjа путуjе на Светски куп делом се састоjи и од млађих такмичара коjи ће, како од наших наjбољих сениора, али и од осталих репрезентациjа моћи да уче и да стекну веома важно искуство учешћа на наjвећим међународним такмичењима.

Резултати на Олимпиjским надама по посадама

К1-200 Ђорђе Антониjевић ЗЛАТО
К1-200 Жељана Петровић БРОНЗА
К1-200 Бранко Лагунџић 4. место
К1-200 Анастазиjа Баjук 5. место

К1-500 Бранко Лагунџић ЗЛАТО
К1-500 Ања Дамjанов 6. место
К1-500 Оливера Михаjловић 9. место
К1-500 Игор Путник 10. место
Ц1-500 Петар Бероња 9. место

К2-500 Жељана Петровић, Анастазиjа Баjук 4. место
К2-500 Дуња Сарић, Елизабета Нађ Мељкути 7. место
К2-500 Едвард Перлаки, Реља Радовић 9. место
К2-500 Никола Карановић, Милош Стоjков полуфинале

К1-1000 Бранко Лагунџић 4. место
К1-1000 Ања Дамjанов 9. место
Ц1-1000 Петар Бероња ДНФ
К2-1000 Дуња Сарић, Елизабета Нађ Мељкути 5. место
К2-1000 Никола Карановић, Милош Стоjков 7. место
К2-1000 Игор Путник, Милош Пећић полуфинале

 

Tagovi

Komentari (0)