КАЈАК - Репрезентациjа допутовала на СП у Дуизбург

Репрезентациjа Србиjе jутрос jе допутовала у Дуизбург, где ће се од четвртка до недеље учестовати на Светском шампионату у спринту и паракаjаку коjе уjедно прведставља  и квалификационо тамичење за Олимпиjске и Параолимпиjске игре у Паризу идуће године.

 IMG_6765-980x653.jpg

Састав нашег националног тима броjи 15 репрезентативаца, од чега их тринаесторо наступа у спринту, осам момака, пет девоjака, и двоjица паракаjакаша. Наступићемо у укупно 10 дисциплина, 9 у спринту од чега jе пет олимпиjских, и jедна у паракаjаку коjа jе такође олимпиjска. Боjе Србиjе у спринту бране: Милош Стоjков, Бранко Лагунџић, Ервин Холперт, Марко Драгосављевић, Анђело Џомбета, Марко Новаковић, Стефан Врдољак, Владимир Торубаров, Милица Новаковић, Анастазиjа Баjук, Мариjа Достанић, Дуња Станоjев и Кристина Бедеч. Наш тим у паракаjку представљаjу: Страхиња Буквић и Вук Радовановић.

Стручни штаб уз селектора Мирослава Родића чине тренери: Урош Павловић, Симо Болтић, Ђурица Левнаjић, Урош Митjев, Антун Новаковић и Петар Татар. Тим лидер репрезентациjе jе спорски директор Славиша Стаjовић, док су у тиму jош физиотерапеут Лука Кнежевић и психолог Ђорђе Колџић. У Дуизбург jе допутовала, овога пута у своjству међународног судиjе и Jована Станоjевић.

-„Били би задовољни када би остарили две квоте коjе смо планирали када смо улазили у комплетан проjекат везан за олимпиjске игре Париз 2024. Без обзира на одличан резултат коjи смо остварили пре месец ипо дана у  Кракову овде у Немачкоj посао ће бити значаjно тежи. Очекуjем jедну норму у мушком и jедну у женском каjаку. Све преко тога jе апсолутно велики успех“-на глас размишља када су у питању очекивања селектор Мирослав Родић и додаjе да у овом тренутку о медаљама наш тим не размишља-„ Уласком у финале у олимпиjским дисциплинама што jе приориет, 90 посто смо у норми.У том моменту можемо да размишљамо и о медаљи. Док код не дођемо у такву ситуациjу мислим да би било нерално да се бавимо било каквим прогонзама“.

IMG_6829-980x653.jpg 

Селектор Мирослав Родић

Репрезентациjу Србиjе у Дуизбургу представљаjу следећи спортисти по дисциплинама:

Спринт

К1 200м Милош Стоjков

К1 500м Бранко Лагунџић

К2 500м Ервин Холперт, Марко Драгосављевић

К4 500м Анђело Џомбета, Марко Новаковић, Стефан Врдољак, Владимир Торубаров

К1 1000м Бранко Лагунџић

К1 500м Милица Новаковић

К4 500м Анастазиjа Баjук, Мариjа Достанић, Милица Новаковић, Дуња Станоjев,

К1 1000м Кристина Бедеч

К1 5000м Кристина Бедеч

Паракаjак

КЛМ 200 Страхиња Буквић, Вук Радовановић

После данашњег тренинга коjи jе одрађен у поподневним сатима, наша екипа сутра има пробу на стартним блоковима на регатном центру у Дуизбургу. Одлична атмосфера, лепо расположење, осмех и позитивна енергиjа су нешто што у овом тренутку краси наше момке и девоjке коjи са пуно оптимизма дочекуjу старт шампионата у четвртак.

 

Tagovi

Komentari (0)