Кајак: Марко Драгосављевић - До средине jануара тренирам у Бачкоj Паланци

Почетни део припремног периода у Бачкоj Паланци одрађуjе и Марко Драгосављевић. Двоструки шампион Европе у jедноседу на 200 метара први део припрема коjи проводи у свом граду проводи одрађуjе на сувом: у теретани, на ергометру и на трчању.

 IMG_3206.JPG

Фото: Небоjша Радовић / КСС

Наjвише радим на снази и на томе да повећам своjу издржљивост у теретани, како бих могао да урадим што више понављања са великим тежинама jер мислим да ће ми то доста помоћи на моjоj деоници од 200 метара.„, каже Марко.

Базични део припрема Драгосављевић одрађуjе према плану свог тренера, Уроша Павловића.

Тренинг jе организовано шаролико. Радим са свим справама коjе се могу видети у теретани, али наjвише радим бенч и привлак, згибове радим са доста оптерећења, као и пропадања. Радим на експлозивним понављањима, али и ван теретане убацуjем и експлозивно трчање на кратким деоницама„, наглашава Драгосављевић.

IMG_3116.JPG

Фото: Небоjша Радовић / КСС

Осим теретане и трчања, Марко редовно тренира и на ергометру око сат времена jер сматра да без тог рренинга не би могао jеднако добро да весла своjу деоницу. Иако зимски део припрема проводи у Бачкоj Паланци, jедном недељно путуjе за Шабац где тренира заjедно са Небоjшом Груjићем. Осим тога, у Шапцу ради и његов тренер са коjим се консултуjе у вези са напретком и даљим током припрема.

И поред благе зиме, Марко не излази на воду jер сматра да му у овом периоду припрема више одговара суви тренинг.

За тренинг на води има довољно времена када од фебруара кренемо са тренинзима у чамцу jер од тог тренутка нема стаjања до краjа сезоне„, додаjе Марко.

Репрезентациjа Србиjе средином jануара путуjе на Роглу где ће одрадити висинске зимске припреме, док ће у фебруару и марту боравити у Белеку на првим веслачким припремама.

 

 

 

Tagovi

Komentari (0)