Кампања уништавања амброзије и станишта ларви комараца у домаћинствима

Кампања уништавања амброзије и станишта ларви комараца у домаћинствима
Одељење за инспекцијске послове и комуналне делатности општине Стара Пазова учествује у кампањи уништавања амброзије и потенцијалних станишта ларви тиграстих и кућних комараца у домаћинствима.

 Abrozija.jpg

У пропагандном материјалу су упутства на који начин у домаћинствима једноставним методама препознати и уништити амброзију, односно станишта ларви тиграстих и кућних комараца.

Амброзија је највећи алерген међу биљкама код нас, висине од једног до један и по метар. Стабљика јој је усправна, разграната и обрасла грубим длачицама. Изгледом подсећа на жбун.

Уништава се механички чупањем и кошењем, хемијски прскањем и биолошки подстицањем развоја других биљака. Грађани су обавзни да униште амброзију у домаћинствима, пољопривредници на њивама и комунална предузећа на јавним површинама.

Када је у питању спречавање развоја ларви комараца препоручује се да у домаћинствима грађани празне посуде у којима се задржава вода и кишница. Такође редовно треба празнити И исушивати олуке, а пукотине и рупе на подовима где се задржава вода напунити песком.

Одељење за инспекцијске послове и комуналне делатности израдило је плакате који ће бити истакнути у јавним установама и на огласним таблама у свим месним заједницама, а флајери ће бити подељени уз месечне рачуне у свим местима на територији наше општине.

Tagovi

Komentari (0)