Како се из општине Стара Пазова укључити на нови ауто-пут до Чачка?

Јуче је отворена друга деоница новог пута према Чачку. Уместо код Љига, возачи ће моћи од Обреновца да се укључе на ауто-пут Милоша Великог и за мање од једног сата да буду у Прељини код Чачка. Како се најбоље укључити на нови пут?

 Kako na autoput.jpg

За почетак путавања наша препорука је да користите обилазницу око Београда која на аутопуту Београд – Нови Сад почиње код Батајнице а на ауто-путу Београд – Загреб код Добановаца. Одмах после преласка моста код Остружнице пратите знак за Обреновац преко Умке и Барич. На нови ауто-пут укључујете се иза Барича код градилишта за мост преко реке Саве у месту Мислођин.

Неколико километара даље очекује вас прва наплатна рампа. Укупна цена путарине до Чачка је 420 динара. Ову деоницу чине три петље – Уб, Лајковац, Љиг. Четири наплатне рампе, три бочне и чеона Обреновац. После Обреновца, следећа рампа и укључење очекују вас у Убу, где се налази велика петља. Од Уба пут даље води до Лајковца, где су такође наплатна рампа и укључење. Следеће велико укључење је у Љигу, докле и иде нова деоница која се завршава тунелом “Бранчићи”. До Чачка можете још да се искључите у Такову и на крају стижете у Прељину код Чачка.

Возачи који имају уређај за електронску наплату путарине моћи ће да га користе и на овом делу ауто-пута. Важно је напоменути да ће бензиске пумпе на овом аутопуту бити изграђене тек догодине, тако да пре него што кренете на пут дуг 103 километара, напуните резервоар.

Tagovi

Komentari (0)