Како функционише аутобуски превоз до Новог Сада док возови стоје?

Од почетка године возови више не саобраћају на релацији Београд Нови Сад, због радова на изградњи брзе пруге Београд Будимпешта. Истраживали смо је како до Новог сада алтернативним превозом, да ли постоји довољан број аутобуских полазака али и да ли је обустава возова утицала на цену карата?

Zeleznice.jpg

Након што су због радова на изградњи брзе пруге возови обустављени на релацији Београд Нови Сад, путници на овим релацијама, радници и студенти принуђени да користе алтернативне превознике и тако све до, како је најављено краја ове године.

Путници из Инђије више гравитирају ка Новом Саду, те је из Бешке и Чортановаца уведено додатних десет аутобуских полазака који саобраћају директно до Новог Сада.

Из Старе Пазове ка Београду, у правцу у ком највише и саобраћају путници ове општине бележи се већи број продаје месечних карата.

За разлику од путничког, теретни саобраћај није обустављен, пошто је обезбеђен алтернативни путни правац преко Панчева.

Цена карата се није мењала, крећу се од 350 до 470 динара зависно од превозника, и како је најављено неће се мењати. Старопазовчани на релацији Београд Стара Пазова, Стара Пазова Нови Сад, на располагању имају 24, полазака дневно, 9 различитих превозника, ујутро од 5 сати до 20 часова када је последњи термин за превоз.

Tagovi

Komentari (0)