Кајак: Злато за Мариjу Достанић и Биљану Релић!

Мариjа Достанић и Биљана Релић нове су шампионке Европе у двоседу на 500 метара у конкуренциjи сениорки до 23 године!

 dostanic relic 1.jpg

Достанић и Релић у Рачицама су до златне медаље стигле одличном вожњом током целе деонице, а нарочито у самом финишу трке коjу су извеслале за 1:45.508.

Трка jе била jака и одлично смо извеслале. Jако сам задовољна како смо финиширале трку и мислим да нам jе то и донело златну медаљу. Веома сам поносна и на моjу партнерку, Биљану Релић, и пресрећна сам што смо узеле злато„, нагласила jе Мариjа Достанић после доделе медаља.

dostanic relic postolje.jpg

Осваjањем злата у Рачицама Достанићева и Релићева су титули jуниорских шампионки Старог континента из 2016. године додале и злато у конкуренциjи млађих сениорки.

Одличан jе осећаj с обзиром да сам са Биљом узела и као jуниорка златну медаљу и што смо сада успеле да поновимо таj резултат у млађим сениоркама и надам се да ћемо и убудуће наставити да осваjамо злато„, нагласила jе Достанићева.

dostanic relic medalja.jpg

ФОТО: Небоjша Радовић / КСС

Сребро jе припало посади Мађарске Бибен и Бако (1:45.532), док су се бронзом окитиле Рускиње Долгова и Одинцова (1:46.798).ФОТО: Небоjша Радовић / КСС

dostanic relic medalja 2.jpg

Мариjи Достанић претходно jе медаља у jедноседу на 500 метара измакла за 34 стотинке, с обзиром да jе кроз циљ прошла као четврта.

Била сам jако тужна, али успела сам да се концентришем на двосед и добро смо се показале„, задовољна jе Достанићева.

 

 

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести