Кајак: Завршен Шампионат света у спусту у Бањалуци

У Бањалуци jе одржано Светско првенство у спусту за jуниоре и млађе сениоре.

Боjе Србиjе на светском шампионату у Републици Српскоj бранило jе деветоро такмичара: петоро у jуниорскоj и цетворица у конкуренциjи такмичара до 23 године.

 FB_IMG_1563994058753.jpg

JУНИОРИ

Класик

Наша jедина представница у jуниорскоj конкуренциjи, Елена Петровић заузела jе 22. место у класику.

У конкуренциjи 31 такмичарке, титула jе припала Италиjанки Чечилиjи Панато, сребро jе освоjила њена сунадорница Марта Бенедети, док jе Чехиња Тереза Кнеблова освоjила бронзу.

Наjбоље пласирани српски представник у jуниорскоj трци у категориjи класик био jе Александар Бошковић коjи jе заузео 31. место. Матиjа Веизовић пласирао се две позициjе ниже. Марко Jовић био jе 42, jедно место испред Видака Човића.

У конкуренциjи 48 такмичара, златну медаљу освоjио jе Белгиjанац Килиjан Меjрсманс, сребро Воjтех Матеjичек из Чешке, а бронзу Француз Клемон Монжанел.

У тимскоj трци, наши такмичари Матиjа Веизовић, Марко Jовић и Александар Бошковић заузели су 8. место у конкуренциjи 12 посада. Злато су освоjили Чеси, сребро Французи, а бронзу Немци.

Спринт

Марко Jовић заузео jе 11. место у спринту, пошто jе стазу у финалу извеслао са 58 секунди. Jовић се у финале пласирао већ после прве вожње у коjоj се заузео треће место. Триjумфовао jе Словенац Вид Оштрбенк (53.92), испред Француза Елие Блеа (55.57) и Чеха Матеjа Храдеца (55.90).

Остали наши представници нису успели да изборе место у финалу. Матиjа Веизовић jе у првоj вожњи био 25, док jе у другоj кроз циљ прошао као 13. Александар Бошковић у првоj вожњи jе извеслао 22. време, док jе у другоj био за jедно место боље пласиран. Видак Човић прву вожњу завршио jе на 36. месту, док другу вожњу ниjе завршио.

Елена Петровић, у спринту ниjе успела да се пласира у финале. Петровићева jе у првоj вожњи завршила на 18. месту, пошто jе стазу извеслала за 1 минут и 6.75 секунди, док jе у другоj вожњи заузела 15. место у времену 1:06.52.

Титула jе припала Чехињи Терези Кнебловоj, сребро Италиjанки Чечилиjи Панато, док jе Францускиња Колин Исон освоjила бронзу.

У тимскоj трци у спринту, наши такмичари Матиjа Веизовић, Марко Jовић и Александар Бошковић заузели су 10. место у конкуренциjи 12 посада. Злато су освоjили Италиjани, сребро Шваjцарци, а бронзу Словенци.

МЛАЂИ СЕНИОРИ

Класик

Наjбоље пласирани млађи jуниор у класику у каjаку jедноседу био jе Марко Марjановић коjи jе шампионат завршио на 16. месту. Ален Тахировић пласирао се десет места ниже, док jе Огњен Димитриjевић заузео jе 31. позициjу.

У конкуренциjи 44 такмичара, шампион света постао jе Немац Нико Пауфлер, сребро jе освоjио Белгиjанац Лео Монтуле, а бронзу Тобиас Кренер из Немачке.

Наш jедини представник у спусту у кануу jедноседу, Павле Здравковић заузео jе 12. место. Титула у тоj категориjи у конкуренциjи 17 такмичара, припала jе Французу Теу Вjену, сребро jе освоjио Вацлав Криштек из Чешке, а бронзу Француз Анселан Гуржо.

Здравковић jе у пару са Огњеном Димитриjевићем заузео и 9. место у конкуренциjи Ц2. Златну медаљу у конкуренциjи 12 посада освоjили су Немци Шварц и Сулцер, сребро jе припало Чесима Jелинеку и Криштеку, док су се бронзом окитили Французи Клат и Виjан.

У тимскоj трци, Марко Марjановић, Ален Тахировић и Огњен Димитриjевић заузели су 6. место у конкуренциjи 11 посада. Злато су освоjили Белгиjанци, сребро Немци, а бронзу Италиjани.

Спринт

Шампионат у Бањалуци Павле Здравковић у кануу у спринту завршио на 11. месту у времену 63.13 секунди. Шампион света постао jе Матиjа Квинтарели из Италиjе (58.93), сребро jе припало Ивану Толићу из Хрватске (59.21), док jе Никола Сотер из Француске (59.29) освоjио бронзу.

Здравковић и Огњен Димитриjевић у Ц2 заузели су 9. место са 5.87 секунди заостатка за победницима, иако су место у финалу изборили као првопласирани у првоj вожњи. Титула jе припала францускоj посади Сотер и Иду, сребро Хрватима Обадићу и Толићу, а бронза посади Италиjе Квинтарели и Бjанкети.

Наши представници спусту у категориjи спринт у К1 нису успели да изборе место у финалу. Огњен Димитриjевић у првоj вожњи био jе 25, а у другоj 32. Ален Тахировић прву вожњи звршио jе на 28, а другу на 19. месту, док jе Марко Марjановић у првоj вожњи прошао кроз циљ као 42, а у другоj као 28.

У тимскоj трци, Марко Марjановић, Ален Тахировић и Огњен Димитриjевић заузели су 6. место у конкуренциjи 11 посада. Злато су освоjили Словенци, сребро Чеси, а бронзу Немци.

 

 

Фото галерија

Screen Shot 2019-07-29 at 3.56.37 PM.png
Screen Shot 2019-07-29 at 3.57.02 PM.png
Screen Shot 2019-07-29 at 3.56.18 PM.png

Tagovi

Komentari (0)