Кајак: Завршен национални шампионат за 2020. годину

У Бачкоj Паланци завршено jе Екипно и поjединачно првенство Србиjе и Воjводине. Четвртог дана такмичења на „Тиквари“ су веслане финалне трке у конкуренциjи кадета и сениора на све три дистанце, док jе за четири дана такмичења извеслано чак 175 трка.

 bp 3.JPG

ФОТО: Небоjша Радовић / КСС

Председник Каjакашког савеза Србиjе, Мирко Нишовић, задовољан jе организациjом на „Тиквари“:

Бачка Паланка успела jе уз помоћ локалне самоуправе, Каjакашког савеза Воjводине и Каjакашког савеза Србиjе да организуjе првенство државе у све четири категориjе. Изузетно сам задовољан организациjом, а задовољан сам и оним што су остварили наши такмичари jер су сви радили у своjим клубовима и изузетно смо задовољни оним што смо овде видели„, наглашава председник Каjакашког савеза Србиjе, Мирко Нишовић.

Селектор репрезентациjе у спринту, др Павле Jованов, национални шампионат искористио jе за консолидовање сениорског, али и jуниорског тима.

„Самим тим што на овом такмичењу учествуjе толико деце jе показатељ да и репрезентациjа и српски каjак иде у добром смеру. Драго ми jе што смо у овоj години коjа jе била изазовна успели да организуjемо ово такмичење коjе jе последња провера пред дефинитиван састав сениорске екипе“, задовољан jе селектор за спринт, др Павле Jованов.

bp 2.JPG

ФОТО: Небоjша Радовић / КСС

Првенство Србиjе

Првак Србиjе у екипноj конкуренциjи у категориjи сениора за 2020. годину jе КК „Таркетт“ из Бачке Паланке са 239 бодова. Новосадски ККК „Воjводина“ пласирао се на друго место (196.5), док jе треће место припало шабачкоj КК „Зорка“ са 188 бодова.

КК „Таркетт“ jе триjумфовао и категориjи кадета са 140.5 бодова, друго место припало jе КК „Зорка“ са 133.5 бода, док jе КК „Дунав“ са освоjеним 81 бодом заузео треће место.

Укупни шампион Србиjе у екипноj конкуренциjи за 2020. годину jе КК „Таркетт“ (558.5), испред КК „Зорка“ (513.5) и ККК „БСК“ (407.5).

Поjединачне и екипне резултате Првенства Србиjе у конкуренциjи сениора и кадета можете пронаћи кликом ОВДЕ.

 bp 5.JPG

ФОТО: Небоjша Радовић / КСС

Првенство Воjводине

Наjвише разлога за задовољство у категориjи jуниора имао jе домаћи КК „Таркетт“ коjи jе и триjумфовао екипноj конкуренциjи у обе категориjе. Бачкопаланчани су  у конкуренциjи сениора триjумфовали са 123 бода. Друго место припало jе ККК „Воjводина“ са 110 бодова, док jе треће место заузео КРК „Тисин цвет“ са 57 бодова.

И у категориjи кадета у екипноj конкуренциjи триjумфовао jе КК „Таркетт“ са 104 бода, испред КК „Дунав“ са 60, док jе треће место припало КРК „Тисин Цвет“ чиjи такмичари су сакупили 56 бодова.

 bp 7.JPG

ФОТО: Небоjша Радовић / КСС

Међународна сцена

На међународном нивоу у каjаку и кануу спринт ове године биће одржан Светски куп за сениоре у Сегедину, док ће исти град недељу дана пре тога бити домаћин и такмичења Олимпиjских нада.

Не знамо jош увек ко ће доћи, али ће наши наjбољи каjакаши сигурно тамо ићи, а што се тиче млађих категориjа коjе су ту за замене садашњу генерациjу. Срећом оба такмичења су близу па ћемо имати представнике на оба такмичења„, нагласио jе председник Каjакашког савеза Србиjе, Мирко Нишовић.

Селектор за спринт наглашава да jе пред нашим репрезентативцима jош jедан део мини припрема пре обавеза на међународноj сцени, почевши са Олимпиjским надама.

Ми смо ове године одлучили да на Олимпиjске наде пошаљемо jуниоре коjи су пред сениорском конкуренциjом. Очекуjемо добар успех и да их на неки начин испратимо у сениорску конкуренциjу„, додао jе селектор.

Неизвесност коjу jе 2020. година донела са собом пренела се и на каjакашки спорт, али су организатори Светског купа у Сегедину сигурни да ће се то такмичење одржати.

Припремамо се целе године за ово, и сада смо у финишу припрема. Драго ми jе што ће добар део екипе бити подмлађен и први пут ће ушествовати на великом међународном такмичењу. Спремамо младу екипу за коjу се надам да ће у будућности донети велики броj медаља за Србиjу на свим такмичењима„, оптимиста jе Jованов.

bp 6.JPGФОТО: Небоjша Радовић / КСС

Такмичење Олимпjских нада коjе jе незванично првенство света за млађе категориjе одржаће се у Сегедину од 17. до 21. септембра, док ће Светски куп за сениоре у истом граду бити одржан од 24. до 27. септембра.

 

Tagovi

Komentari (0)