Кајак: Суспендована сва такмичења у Србиjи до 1. jуна!

У светлу пандемиjе корона вируса, ситуациjе у вези са тим вирусом у нашоj земљи као и одлуком Међународне каjакашке федерациjе, Каjакашки савез Србиjе одлучио jе да откаже или одложи сва каjакашка такмичења до 1. jуна 2020. године.

 Soca_sprint2019-14-1024x683.jpg

Савез jе овакву одлуку донео услед уведеног ванредног стања у држави, пратећи упуства Владе Републике Србиjе, Министарства омладине и спорта, Олимпиjског комитета Србиjе и после одлуке Светске каjакашке федерациjе коjа jе одлучила да суспендуjе комплетан међународни програм до 31. маjа 2020.године.

Национално изборно такмичење за сениоре и Куп Србиjе на 5км планирани да се одрже од 10. до 12. априла неће моћи да се реализуjу. Савез разматра могућност за организовање тих такмичења средином jуна. Одлука у вези с тим биćе донета краjем априла, али ćе Савез бити вођен способношćу свих спортиста да учествуjу на тим такмичењима.

Под тренутним ограничењима, наjвећи броj спортиста ниjе у могуćности да нормално тренира.

Савез овом приликом изражава уверење да ће сва национална такмичења планирана за ову годину бити реализована, али по промењеном распореду и ради на томе да обезбеди да сви такмичари када jе у питању наступ на истим имаjу равноправан статус.

Савез овом приликом не криjе разочарање због промена у програму, али делуjе на заштити здравља и добробити свих коjи су укључени у такмичења.

Последњи статус такмичења, актуелни од 19. марта 2020. године, jе следеćи:

  • Сва национална такмичења се одгађаjу или отказуjу од данас до понедељка, 1. jуна
  • За сва такмичења коjа су предвиђена да се одрже након 1. jуна 2020. године, Савез свакодневно пратити ситуациjу и ажурираćе се чим стигну нове информациjе

 

 

Tagovi

Komentari (0)