Кајак: Селектор Jованов - Атмосфера на припремама jе на завидном нивоу

Каjакашка репрезентациjа Србиjе почела jе веслачке припреме. После почетних тренинга у Требињу, затим на Jахорини и Рогли на коjима jе боравио већи део тима, наши наjбољи каjакаши и каjакашице преселили су се у традиционалну базу за прве веслачке припреме, Анталиjу.

 IMG_3847-min.JPG

На први део веслачких припрема у Турску jе отпутовало двадесеторо спортиста, коjе осим селектора др Павла Jованова и главног тренера тима Акоша Верецкиjа надгледаjу и тренери Мирослав Родић, Ненад Косиjер, Ђурица Левнаjић и Милан Ђенадић, док о опоравку тима брине физиотерапеут Милош Малешевић.

 

Селектор Jованов истиче да су припреме за олимпиjску годину почеле jош у септембру прошле године и да су припреме у Анталиjи само наставак плана припрема и изражава задовољство напретком:

Ово су прве веслачке припреме у овоj години и сматрам да такмичари напредуjу сходно договореном плану и програму. Стручни стаб се труди максимално да одговори изазовима коjи се намећу у години одрзавања Летњих Олимпиjских игара, како би наша екипа обезбедила додатне квоте за одлазак у Токиjо, и висок пласман„, наглашава Jованов.

IMG_3997-min.JPG

ФОТО: Каjакашки савез Србиjе / Милан Капелан

Планирано jе да се веслачке припреме у Анталиjи организуjу из два дела и у првом боравку у Турскоj наши такмичари jош увек раде на два типа тренинга.

С обзиром да су ову прве веслачке припреме у години, акценат jе на развиjању базичних моторичких способности, међутим, како су нама битна такмичења већ за неколико месеци, упоредо се ради и на развиjању специфичних способности неопходних за успешан старт на међународним такмичењима. Поред тренинга на води, настављено jе и са тренинзима “на сувом” тj. у теретани, како би се и даље радило на развиjању снаге такмичара„, обjашњава селектор.

IMG_4048-min.JPG

ФОТО: Каjакашки савез Србиjе / Милан Капелан

Анталиjа jе већ неколико година постала зимска база нашег националног тима с обзиром да осим одличних услова за тренинге у теретани има и одличне временске услове за тренинг на води овако рано у години.

Сви услови овде су одлични за одржавање припрема, поготово за тренинге на води. Додуше, надамо се да ће ускоро бити и више сунчаних дана, али jе и поред тога време одлично„, рапортира Jованов.

IMG_3927-min.JPG

ФОТО: Каjакашки савез Србиjе / Милан Капелан

С обзиром да jе пред нашим такмичарима дугачка сезона коjу ће крунисати Олимпиjске игре у Токиjу нашим наjбољим каjакашицама и каjакашима мотивациjе не недостаjе и како додаjе селектор „расположење у тиму jе на завидном нивоу„.

 

Tagovi

Komentari (0)