Кајак: Радовановић 7. на Европском првенству у Познању

На Шампионату Европе за паракаjакаше коjе се ове године, ванредно, одржава пре почетка Светског купа 1 у Познању. Наиме, с обзиром да ове године због одржавања Европских игара у Минску неће бити стандардног шампионата Старог континента, Европска каjакашка асоциjациjа договорила jе са организаторима Светског купа у Пољскоj да се у Познању одржи Првенство Европе у паракаjаку. Србиjу су представљала троjица такмичара у две категориjе.

 Vuk Radovanovic.jpeg

Фото: Нина Jеленц / ЕЦА

 

КЛ2

Наш представник у категориjи КЛ2Вук Радовановић у финалу jе заузео седмо место, пошто jе стазу од 200 метара извеслао за 49.915 секунди.

Вук jе претходно извеслао две трке. У своjоj квалификационоj групи заузео jе 4. место у времену 51.913 сек, док jе место у финалу изборио пошто jе у полуфиналу кроз циљ прошао као други, извеславши деоницу за 58.063 секунде.

Титула првака Европе припала jе Украjинцу Миколи Синиjуку (44.779), сребром се окитио Аустриjанац Маркус Менди Свобода (45.063), док jе бронзу освоjио Италиjан Федерико Манкарела (45.511).

Двадесетjедногодишњи Вук Радовановић био jе убедљиво наjмлађи учесник овогодишњег финала Европског првенства.

 

КЛ3

Преостала двоjица такмичара, коjи су нас представљали у категориjи КЛ3Мирослав Ђорђевић и Страхиња Буквић учешће на континенталном првенству завршили су у полуфиналу.

 Miroslav Djordjevic.jpeg

Фото: Нина Jеленц / ЕЦА

 

Мирослав jе у полуфиналу трку извеслао за 52 секунде и 802 хиљадита дела, док jе Страхиња, на жалост због проблема са чамцем изазваног немаром организатора морао да одустане од полуфиналне трке. Страхиња jе у квалификациjама стазу извеслао у времену 59.678.

 

Strahinja Bukvic.jpeg

Фото: Нина Jеленц / ЕЦА

 

Злато jе освоjио Серхи Jемељанов из Украjине (41.133), сребро jе припало Русу Леониду Крилову (42.169), док се бронзом окитио Британац Роберт Оливер (42.477).

Све резултате Европског првенства у паракаjаку можете пронаћи ОВДЕ.

 

Tagovi

Komentari (0)