Кајак: Представљен нови стручни штаб

Каjакашки савез Србиjе представио jе данас новог селектора и стручни штаб репрезентациjе.

 Pavle Jovanov, Milica Starovic, Strahinja Stefanovic, Akos Vereckei, Nikolina Moldovan.jpg

фото: Небојша Радовић/КСС

Управни одбор Каjакашког савеза Србиjе за новог селектора за спринт на период од четири године именовао jе др Павла Jованова. У стручном штабу осим селектора налазе се jош и главни тренер Акош Верецкеи и тренер женског дела репрезентациjе Мирослав Родић.

Наше амбициjе за наредну годину нису таjна. Циљ jе да у Токиjу наjмање поновимо успех из Риjа, а жеља нам jе да се из Jапана вратимо са наjмање jедном медаљом више„, искрен jе председник Каjакашког савеза Србиjе, Мирко Нишовић.

 Mirko Nisovic.jpg

фото: Небојша Радовић/КСС

С обзиром да jе Мађарска jедна од наjуспешниjих нациjа у нашем спорту и да су мађарски стручњаци на цени у свету, одлучили смо да ангажуjемо Акоша, а његовим ангажовањем смо променили и систем рада репрезентациjе и то томе ће водити рачуна Павле Jованов, док ће им помагати и Мирослав Родић„, представио jе Нишовић нови стручни штаб.

 Pavle Jovanov - selektor.jpg

фото: Небојша Радовић/КСС

Нови селектор, др Павле Jованов, наглашава да jе сезона пред нама пуна изазова.

„Надамо се да ће ове промене да донесу нешто добро. Не желимо ништа да препустимо случаjу. У наредном периоду, поред Олимпиjских игара имамо jош доста такмичења, што за сениоре, што за млађе каегориjе. Зато сезону треба да дочекамо спремни“, нагласио jе нови селектор.

„Очекуjемо велику помоћ од Акоша Верецкеиjа. Такође, у рад ће бити уклјучени и наши тренери са коjима ћемо уско да сарађуjемо. Цилј нам jе да стручним радом стварамо шампионе а не да чекамо да се сами поjаве“, апострофирао jе селектор промену система рада коjи jе већ jавно доступан.

Нови тренер, двоструки олимпиjски, шестоструки светски и осам пута шампион Европе, Акош Верецкеи, нагласио jе да jе спреман за нове изазове.

„Већ 15 година се бавим тренерским послом. Трудићу се да искуство и знање искористим на овоj позициjи. Упознат сам са квалитетом српских такмичара, веруjем да ћемо успети да заjедничким радом дођемо до очекиваних резултата“, рекао jе Верецкеj захвалјуjући се Мирку Нишовићу на указаном поверењу.

Такмичари су почели са индивидуалним тренинзима, док ће краjем месеца бити одржано прво тестирање на основу коjег ће бити направљени специjализовани тренинзи за репрезентативце.

 

Tagovi

Komentari (0)