Кајак: Почеле припреме женске репрезентације

 

 moldovan bedec dostanic starovic.JPG

 

У Бачкоj Паланци су ове недеље са заjедничким тренинзима почеле наjбоље српске каjакашице.  На позив Мирослава Родића, тренера женског дела тима репрезентациjе, одазвале су се све такмичарке, пет каjакашица и jедна кануисткиња: Николина Молдован, Милица Старовић, Кристина Бедеч, Мариjа Достанић, Биљана Релић и Николина Миjушковић.

 

 miroslav rodic.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Мирослав Родић, селектор 

- Први утисци су позитивни. Девоjке су дошле спремне, види се да су добро радиле у клубовима од почетка припрема. Важно jе да jе вољни моменат позитиван. Улазимо у ритам тренинга, и сви се у групи надамо да ће резултати оваквог рада да буду позитивни – оценио jе Мирослав Родић после три заjедничка тренинга.

Девоjке у наредне две недеље очекуjе ритма од два до три тренинга дневно.

- Jедном дневно идемо на воду, jедном у теретану. Уз то, имаће трчање, jогу, опоравак... Акценат на веслачким тренинзима jе обим и техника, у теретани подизање снаге. Као што jе уобичаjено за оваj период припрема, весла се у jедноседима.

Циљ припрема jе да се направи квалитетна групна посада пред Светско првенство у Сегедину 2019. године.

 

biljana relic.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Биљана Релић

 

- Политика Каjакашког савеyа Србиjе jе да се оформи четверац коjи би изборио норму за Олимпиjске игре у Токиjу 2020. године. Фокус ће бити на том чамцу. Такође, желимо да се и кануисткиња Николина Миjушковић домогне пласмана на наjвеће спортско такмичење. Да би све ово успели, прво треба да поправимо личне резултате сваке од такмичарки у групи.

Родић jе задовољан условима у Бачкоj Паланци.

 

nikolina mijuskovic.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Николина Мијушковић

 

- Имамо све што нам jе потребно. Временски услови су фантастични, вода добра а такмичарке расположене. После две недеље тренинга направићемо план за наставак рада.

  

 

Tagovi

Komentari (0)