Кајак: Пет медаља на Глориа купу у Анталиjи

Анталиjа и Белек традиционално су база за веслачке припреме националног тима Србиjе у току фебруара и марта, као и већине европских репрезентациjа.

Управо због великог броjа каjакаша и кануиста коjи бораве на припремама у ово дова године у том турском граду, Каjакашки савез Турске организуjе „Глориjа каjакашки куп“, на коjем се одржаваjу трке на 5 хиљада метара у женскоj и мушкоj конкуренциjи.

Српски репрезентативци коjи се налазе у Белеку на веслачким припремама, иако су jош увек у тренажном процесу, одлучили су да провере тренутну форму.

Иако су jош увек у почетном стадиjуму припрема за предстоjећу сезону, српски такмичари освоjили су пет медаља у Анталиjи: jедну златну, и по две сребрне и бронзане.

IMG_4834-min.jpg

фото: Небоjша Радовић / КСС

У конкуренциjи дама као и прошле године, две српске репезентативке завршиле су на победничком постољу. Триjумфовала jе Милица Старовић, испред Кристине Бедеч.

Ово jе добар показатељ да смо преко зиме добро радили, да одржавам из сезоне у сезону добар квалитет и то jе оно што ми jе циљ: да покажем прво себи, а затим и осталима да смо добро радили и да сезона коjа jе пред нама може да буде обећаваjућа„, нагласила jе Милица после осваjања медаље.

У мушкоj сениорскоj конкуренциjи српски репрезентативци такође су освоjили две медаље. Ервин Холперт прошао jе кроз циљ као други, док jе наjниже место на победничком постољу заузео Боjан Зделар.

IMG_4849-min.jpg

фото: Небоjша Радовић / КСС

Као и прошле године на Глориа Купу триjумфовао jе Белорус Алех Jурениjа, светски шампион у тоj дисциплини.

На овогодишњем Глориа Купу медаљу jе освоjио и Михаило Суботић коjи jе у конкуренциjи млађих сениора заузео треће место.

IMG_4854-min.jpg

фото: Небоjша Радовић / КСС

„Ово ниjе моjа дисциплина, али волим да jе веслам и волим да jе гледам и била jе посебна врста изазова са мене, тако да ми jе баш драго што сам узео ову медаљу„, задовољан jе Суботић.

Ове године на ‘Глориа купу’ учествовало jе 150 такмичара и такмичарки из 12 земаља, коjи су одмерили снаге у 14 категориjа. Међу онима коjи су добили ту част да додељуjу медаље, нашао се и председник Каjакашког савеза Србиjе, Мирко Нишовић, коjи jе доделио медаље наjбољима у сениорскоj конкуренциjи кануа jедноклека.

IMG_4876-min.jpg

фото: Небоjша Радовић / КСС

Осим поjединачних медаља, српски тим jе освоjио Глориа Куп у женскоj тимскоj конкуренциjи, у мушкоj сениорскоj екипноj конкуренциjи, као и у конкуренциjи млађих сениора наш тим заузео jе друго место.

IMG_4866-min.jpg

фото: Небоjша Радовић / КСС

Селектор нашег националног тима др Павле Jованов наглашава да jе задовољан, пре свега, оним што су наши такмичари урадили у досадашњем делу припрема, али и освоjеним медаљама на „Глориа купу“:

Ово jе подстрек да наставимо да радимо темпом коjи смо започели ову припремну сезону. Ово такмичење и резултати су свакако потврда да смо на добром путу да се спремимо за Олимпиjске игре коjе ишчекуjемо ове године. Високи пласмани коjе су наши такмичари остварили на овом такмичењу мени говоре да су сви посвећени тренинзима и да добро тренираjу и срећан сам због тога„, нагласио jе селектор.

Организатори у Белеку предузели су све потребне мере како би се сви учесници тог такмичења осећали сигурно због страха од ширења ЦОВИД-19 вируса.

Део српског националног тима сутра се враћа у Београд, док други део репрезентациjе у Белеку остаjе до 23. марта.

 

 

Tagovi

Komentari (0)