Кајак: Наши представници завршили учешће на СП за jуниоре и млађе сениоре у слалому

У пољском Кракову одржава се Светско првенство за jуниоре и млађе сениоре у слалому.

 ekipno.jpg

За репрезентациjу Србиjе наступили су Александар Бошковић и Марко Ђорђевић у jуниорскоj и Павле Ђорђевић, Огњен Димитриjевић и Милош Jевтић у конкуренциjи такмичара до 23 године.

Наши такмичари у екипноj конкуренциjи у категориjи млађих сениора у каjаку заузели су 20. место. Титула jе припала Французима, сребро су освоjили Словенци, а бронзу Шпанци.

 

У поjединачноj конкуренциjи, на жалост, ниjедан од петорице наших представника ниjе успео да се пласира у полуфинале, већ су се од такмичења опростили већ после квалификациjа.

На овогодишњем Шампионату света у квалификациjама учествовало jе укупно 77 такмичара у првоj, односно 47 у другоj вожњи и у конкуренциjи jуниора и млађих сениора. У обе старосне категориjе прогресиjа jе била идентична: место у полуфиналу из прве вожње обезбедило jе првих 30 такмичара, док jе пролаз у полуфинале из друге вожње био резервисан за прву десеторицу. Остали такмичари завршили су учешће на Светском првенству.

Наши представници у конкуренциjи jуниора у укупном поретку заузели су следеће позициjе:

  1. Марко Ђорђевић
    56. Александар Бошковић

Наши представници у конкуренциjи такмичара до 23 године у укупном поретку заузели су следеће позициjе:

  1. Павле Ђорђевић
    64. Огњен Димитриjевић
    66. Милош Jевтић

Титула jе припала Французу Полу Улену, сребро његовом сународнику Матурину Мадореу, док се бронзом окитио Аустриjанац Марио Лаjтнер.

 

Tagovi

Komentari (0)