Кајак: Милица и Страхиња наjбољи у 2019. години

Каjакашки савез Србиjе на традиционалном „Дану каjака“ у у ресторану „Азаро“ на Ади Циганлиjи прославио jе jош jедну успешну годину и наградио наjуспешниjе у 2019. години и поставио амбициозне планове за предстоjећу годину.

IMG_3799.JPG 

Прошлу годину обележио jе Страхиња Стефановић осваjањем сребра на светском сениорском и на Европском првенству за млађе сениоре. Далеко важниjе изборио jе и норму за Олимпиjске игре у Токиjу, што jе пошло за руком и Милици Старовић. Одлични су били и млађи сениори коjи су освоjили пет медаља на Европском у Рачицама, а оно што њихов успех додатно чини већим jесте и то што смо сигурни да ће и они ускоро наставити традициjу садашњих сениора и осваjања медаља на великим такмичењима„, нагласио jе у поздравном говору председник Каjакашког савеза Србиjе, Мирко Нишовић.

Планови за 2020. годину нису таjна и Нишовић их jе потврдио на „Дану каjака“:

Припреме су већ увелико у току jер нас пре круне сезоне, Олимпиjских игара, очекуjу прво олимпиjске доквалификациjе где ће наши такмичари коjи већ вредно раде покушати да изборе jош места за Токио, али не треба занемарити нити европска првенства за сениоре у Питештиjу и jуниоре у Москви, као и светска првенство за jуниоре у Бранденбургу и први пут ове године, светско првенство за неолимпиjске дисциплине коjе ће се одржати у Сегедину.„, нагласио jе председник Каjакашког савеза Србиjе уз жеље да 2020. година буде jедна од успешниjих.

 

НАГРАДЕ

На „Дану каjака“, награђени су и науспешниjи у протеклоj години у неколико категориjа:

Наjуспешниjи у категориjи слалома jе клуб Ибар из Кралјева, коjи jе прошле године био наjуспешниjи и у категориjи спуста. Наjбољи клуб у спринту 2019. године био jе клуб Зорка из Шапца.

Наjуспешниjи тренер у сезони на измаку jе Милан Ђенадић.

У поjединачним категориjама, награде за наjболје младе спортисте добили су Оливера Михаjловић и Бранко Лагунџић.

У сениорскоj конкуренциjи, међу дамама, наjуспешниjа jе Милица Старовић, док jе у мушкоj конкуренциjи наjболји у 2019. години Страхиња Стефановић.

 

Tagovi

Komentari (0)