Кајак: Марку додељена медаља из Бакуа

Такмичење у каjаку на Европским играма у Минску обележила jе и jедна посебна церемониjа. Европски олимпиjски комитет на овогодишњим Европским играма доделио jе медаље такмичарима коjи су освоjили медаље у jедноседу на 200 метара пре четири године у Бакуу.

 

Marko Dragosavljevic - bronza iz Bakua  (1).jpg ФОТО: Олимпиjски комитет Србиjе

Наиме, на такмичењу одржаном у регатном центру у Мингачевиру пре четири године триjумфовао jе мађарски репрезентативац Миклош Дудаш, за коjег jе касниjе утврђено да jе био позитиван на анти-допинг тесту, због чега му jе одузето одличjе са првих Европских игара.

Због тога jе у Минску уприличена церемониjа доделе медаља такмичарима коjи су се борили у духу фер-плеjа, због чега jе Марко Драгосављевић добио бронзану медаљу, коjу jе поделио са летонским такмичаром Алексеjсом Румjанцевсом.

 Marko Dragosavljevic - bronza iz Bakua  (2).jpg

ФОТО: Олимпиjски комитет Србиjе

У Бакуу сам био четврти, односно делио сам четврто место, али се испоставило да jе тада првопласирани био допингован. Накнадано jе утврђено. Jесмо на то дуго чекали, али драго ми jе што jе на краjу правда победила и што jе бронза из Бакуа ипак у моjим рукама,“ рекао jе Марко после церемониjе у Минску.

После суспендовања Дудаша, злато jе припало Петеру Менингу из Шведске, док jе сребрна медаља отишла у руке Британца Еда Мекивера.

Одличан jе осећаj што сам коначно добио моjу златну медаљу из 2015. године. Али уколико ми се то поново деси, бићу веома резочаран! Ако већ неко жели да ме победи, нека то уради тако што ће бити бољи спортиста, а не уз помоћ пилула, ињекциjа или коjекаквих недозвољених средстава„, нагласио jе шампион у К1-200 из Бакуа, Петер Менинг.

Медаље jе такмичарима у Минску уручио генерални секретар Олимпиjског комитета Србиjе Ђорђе Вишацки.

 

Tagovi

Komentari (0)