Кајак: ИЦФ отказао већину такмичења

Међународна каjакашка федерациjа донела jе нове одлуке у вези са статусом великих међународних такмичења у наредних неколико месеци, и притом jе неколико таквих такмичења сада или одложено или отказано због неизвесности коjу са собом доноси вирус корона (Ковид-19).

 1613-1463346001.png

Сви догађаjи коjи су првобитно били заказани за маj, укључуjући Светско првенство у паракаjаку 2020. и Олимпиjске доквалификациjе у спринту у Дуисбургу у Немачкоj, као и уводни ИЦФ Светски куп у каjаку спринт у Рачицама у Чешкоj, сада су званично отказани.

Отказани су и предолимпиjски кампови за тренинг у слалому у Токиjу у маjу, jуну и jулу.

Два ИЦФ Светска слаломска купа, планирана за jун у Ивреи у Италиjи и Поу у Францускоj, као и Светски шампионат ИЦФ-а за jуниоре и млађе сениоре у 2020. године у Тацну у Словениjи, одложени су за касниjе ове године.

Светско првенство за jуниоре и млађе сениоре у Бранденбургу у Немачкоj, као и ИЦФ Светски шампионат у маратону и развоjни камп у Баеруму, Норвешка, отказани су.

Отказан jе и ИЦФ кану спринт Супер куп коjи jе требало да буде заказан за Оклахому, САД. Уводно ИЦФ кану спринт неолимпиjско првенство света коjе jе постављено за мађарски Сегедин, одложено jе за септембар и требало би да буде jедини међународни кану кровни догађаj до 2020. године.

Суперкуп у спринту коjи jе требало да се одржи у Оклахоми (САД), такође jе отказан. Премиjерно Светско првенство у неолимпиjским дисциплинама у Сегедину (Мађарска) одложено jе за септембар и ове године ће бити jедино међународно такмичење у каjаку и кануу спринт.

Овогодишњи Светско првенство у поло кануу у Риму, биће одржано у априлу следеће године, док jе Светско првенство за океанске трке 2020. године у Португалу и даље планирано за септембар.

Генерални секретар ИЦФ-а, Саjмон Тулсон, изjавио jе да jе ИЦФ и даље опредиjељен за организовање међународних такмичења ове године, али да jе неколико важних фактора укључено у доношење одлука.

Морамо да осигурамо да здравље наших спортиста буде загарантовано у близини места одржавања, и да jе вирус корона под контролом у региону,“ рекао jе Тоулсон.

Такође желимо да осигурамо да спортисти имаjу прилику да тренираjу између шест и осам недеља пре неког догађаjа, и да национални савези имаjу барем исто толико времена да саставе селекциjе за такмичења или да одрже државна такмичења.

И што jе наjважниjе, сваки догађаj коjи се одржи мораће бити доступан огромноj већини земаља и спортиста широм света. То значи да ће претња коjу представља корона вирус морати да буде под контролом у свету да бисмо могли да организуjемо догађаjе. Радимо неколико месеци унапред са организаторима да одлучимо да ли jе догађаj одржив или не“.

Генерални секретар Тулсон рекао jе да ће ИЦФ наставити са прегледом ситуациjе сваких 15 дана, а такође ради и на новом календару такмичења за 2021. коjи ће узети у обзир олимпиjске и параолимпиjске квалификациjе за Токио.

 

Tagovi

Komentari (0)