Кајак: Друга медаља за Зделара у Рачицама - сребро у К1-500

Боjан Зделар освоjио jе jош jедну медаљу на Европском првенству за jуниоре и млађе сениоре у чешким Рачицама!

Зделар jе у jедноседу на 500 метара освоjио сребрну медаљу, пошто jе стазу извеслао за 1:37.933, и кроз циљ jе прошао са само 34 стотинке заостатка за победником трке Jакубом Заврелом из Чешке. Бронзана медаља припала jе Jону Волду из Норвешке (1:38.785).

 bojan zdelar srebro 3.jpg

ФОТО: Небоjша Радовић / КСС

Извеслао сам jош jедну добру трку, и иако ниjе злато не могу да будем незадовољан. Дао сам своj тренутни максимум и то jе било довољно за сребро. Конкуренциjа jе изузетно jака, а момак коjи jе победио jе био и светски рекордер у сениорскоj конкуренциjи, тако да сам задовољан што сам дошао до jош jедне медаље у оваквоj конкуренциjи„, поделио jе утиске после доделе медаља Зделар.

bojan zdelar srebro.jpg

Прошле године на Европском првенству у италиjанском Ауронцу ди Кадоре, Боjан jе освоjио сребрну медаљу у истоj дисциплини, али у категориjи jуниора.

Ово ми jе прва година у млађесениорскоj конкуренциjи, и мислим да сам jако добро кренуо. Ово ми jе наjбоље Европско првенство до сада и одлазим кући са великим позитивним искуством и спремаћу се за нека следећа такмичења„, нагласио jе осваjач две медаље у Рачицама.

Зделар у Сремску Митровицу путуjе са две медаље, пошто jе у суботу освоjио злато у jедноседу на 1000 метара.

zdelar srebro 1.jpg

ФОТО: Небоjша Радовић / КСС

 

 

Tagovi

Komentari (0)