Кајак: Четврто место за Милицу у К1-500

Милица Старовић заузела jе четврто место у финалу jедноседа на 500 метара на Еропским играма у Минску.

 IMG_7090.JPG

 ФОТО: Нина Jеленц / ЕКА

 

Старовићева jе финале по веома jаком ветру у прса извеслала за 2 минута 06 секунди и 226 хиљадитих делова, што jе било довољно за четврто место.

Дувао jе ужасно снажан ветар у прса и на стази jе било изразито тешко и jа сам дала све од себе да извеслам добру трку у тим околностима. Утисци се jош увек нису слелгли, с обзиром да сам тек изашла из чамца„, нагласила jе Милица по завршетку трке.

Видела сам на екрану да jе моjе име изашло четврто. Последње четири године на Европском осваjам четврто место у густим тркама, али не могу бити незадовољна jер знам да вредно радим и поседуjем квалитет и вредим за борбу за медаље и надам се да ће се то обистинити„, оптимистична jе Старовићева.

milica starovic minsk 1.jpgФОТО: Нина Jеленц / ЕКА

Златну медаљу Минску освоjила jе домаћа такмичарка Волха Хуџенка (2:03.929), сребро jе припало Данути Козак из Мађарске (2:04.176), док jе бронза отишла Данкињи Еми Jоргенсен (2:04.989).

 

Милицу данас очекуjе и финале у jедноседу на 200 метара, коjе весла у 13 сати и 20 минута.

Имамо отприлике око три ипо до четири сата између трка и сада ћу одмах да идем да се опоравим од ове трке и да се припремим за двестотку. Када се све заврши имаћу времена да размишљам о свему на тенане„, открила jе планове Милица.

IMG_7479-1024x684.jpg

ФОТО: Нина Jеленц / ЕКА

 

Осим Милице данас на старту jедноседа на 200 метара у Б финалу наћи ће се и Марко Драгосављевић (13:05).

Последњег дана каjакашких такмичења на Европским играма у Минску, Србиjу ће представљати и Кристина Бедеч коjа се такмичи у jедноседу на 5000 метара. За ту дисциплину коjа почиње групним стартом нема квалификациjа и финале jе на програму од 15 сати

 

Tagovi

Komentari (0)