КОШАРКА - Србија убедљива у првом мечу на Купу солидарности

Српски национални тим је у Шенжену успешно обавио прву од две последње провере пред почетак Светског првенства. „Орлови“ су у својој првој утакмици на Купу солидарности савладали домаћу селекцију Кине са 64:87.

 IMG-20230820-WA0002.jpg

Од почетка до краја утакмице, тим Србије је контролисао дешавања на терену, а двоцифрена предност која је стечена у првој деоници није испуштана до самог краја сусрета.

Пред више од 5.000 гледалаца у Шенжену, „Орлови“ су били једноставно чвршћи и ефикаснији од репрезентације Кине под оба коша.

Већ сутра од 14 часова, наш тим ће имати финалну проверу пред пут у Манилу. Ривал Србије биће репрезентација Бразила.

Кина – Србија 64:87

Србија: Петрушев 13, Н Јовић 8, Богдановић 19, Маринковић 11, Раданов, Добрић 8, Ристић 2, Гудурић 4, С Јовић 2, Давидовац, Симанић 5 Аврамовић 7, Милутинов 8

Селектор Србије Светислав Пешић:

– Била је велика бојазан, јер смо тек стигли, имали смо напоран пут… Било је питање како ћемо да пронађемо неку свежину коју је врло тешко пронаћи када имаш овако тежак пут. Летели смо до Хонг Конга, па онда још 60 километара до Шенжена. Плус граница, на којој смо чекали и изгубили додатно време што нм је тешко пало јер је то путовање аутобусом дошло после 12 сата лета. Одиграли смо утакмицу професионално. Није то била наша најбоља утакмица, али са аспекта приступа је била добра. Мало смо падали јер нам је потребна свежина, а њу ћемо добити кроз адаптацију. Сутра нас чека једна атлетска екипа, екипа Бразила. Показали су да су незгодна екипа са пуно искуства, енергије, играча који играју у Европи. Прави тест. Волео бих да пронађемо праву свежину до тог меча, да можемо да одиграмо онако како умемо, са интензитетом који тражимо. За то су потребне свеже ноге. Добра ствар је да имамо још једну утакмицу пред собом. То је од свега најважније.

(Фото: ЗХУ Хе / КСС)

Tagovi

Komentari (0)