КОШАРКА - Србија у четвртфиналу

Женска У16 репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Европског првенства у Измиру. У осмини финала: Летонија – Србија 57:73 (13:13, 13:24, 15:18, 16:18)

kadetkinje.izmir_-1.jpg

Овом победом наш тим је остварио први циљ који је зацртан пред пут у Измир – опстанак у „А” дивизији. Ривал у четвртфиналу – сутра од 20,30 – биће бољи из дуела Италија – Грчка.

После изједначеног првог периода, наш тим је у други део ушао сигурније. Серијом 7:3 побегао на 20:16. А то је био само почетак. Тим који води селекторка Весна Џувер ускоро је побегао и на 35:22, колико је било два минута и 39 секунди пре краја првог полувремена, када је тројку погодила Јована Поповић, да би се на велики одмор отишло са 11 поена предност за наш тим – 37:26.

Биле су наше девојке боље у већини сегмената. Сасвим добро су шутирале, биле одличне у скоку, нису ни много грешиле. Једини проблем било је нешто лошије извођење слободних бацања, где су промашиле чак 9 пенала.

Како је време пролазило, наш тим је постајао све сигурнији. Највише захваљујући сјајној одбрани, која је и овог пута донела много тога доброг. Сваки налет Летоније, на време је осујећен, да би половином последњег периода, Србија отишла на 65:45. Ако су пре тога постојале неке дилеме, у том тренутку су нестале.

Најефикаснија у нашем тиму била је Јована Поповић са 15 поена, уз 9 асистенција и 6 скокова, по 11 поена су уписале Хана Предојевић и Лана Брењо која јеимала и 9 скокова.

Комплетну статистику можете видети овде.

Фото галерију можете видети овде.

Tagovi

Komentari (0)