КОШАРКА - Србија сутра против Порторика

Репрезентација Србије сутра поново излази на паркет Аранета колосеума. У оквиру другог кола Групе Б на Светском првенству, наш национални тим ће играти меч од 14 часова против Порторика. Вече уочи утакмице у легендарној дворани где су боксерске рукавице укрштали Мухамед Али и Џо Фрејзер, односно месту на ком је репрезентација Југославије 1978. постала првак Света, „Орлови“ су тренирали у тренинг сали и припремали се за нови изазов.

 kari-.jpg

Последњи део тренинга, био је по обичају отворен за представнике медија са којима су разговарали селектор Србије Светислав Пешић и крило Огњен Добрић.

Селектор Пешић је пред сутрашњи дуел са Порториком изјавио:

– Свака утакмица је важна, ово је званично такмичење, почео је Мундобаскет. За разлику од Индијанаполиса, где је могла да се изгуби нека утакмица јер је био други систем такмичења, сада немаш право на то. Изгубиш – испадаш. Много је важно да то знамо. То нам је и разлог да разговарамо са играчима, јер је значајна утакмица. Желимо да сваку утакмицу искористимо, да победимо и да од исте имамо неку корист када су у питању тимска и индивидуална игра, да се играчи подижу и да свака утакмица донесе неки квалитет, не само резултатски. Добро радимо, играчи слушају колико им одговара. Добро је, свесни су зашто су дошли овде. Врло је важно да њихова унутрашња комуникација буде добра, то је најважније. Већина играча никада није играла заједно, зато је важно да они међу собом комуницирају, да причају, да кажу једни другима шта је добро, шта не, шта им одговара или не. Тако треба да буде пре и после тренинга, као и на самом терену. Цео дан треба да буде посвећеност максимална.

Огњен Добрић је пред утакмицу са Порториком изјавио:

– Очекујем тотално другачију утакмицу од оне у Београду. Разлика тада уопште није била реална, јер је то далеко квалитетнија екипа. Не умањујем нашу игру и квалитет, али верујем да ће Порторико сигурно пружити више, играти са већом енергијом и дати све од себе, да покажу да нису овде случајно. Утакмице се играју на два дана, знамо шта нас чека. Спремни смо на то физички и психички. Размишљамо о следећој утакмици, о Порторику. Једва чекамо да та утакмица дође и да урадимо све како треба. Ми из утакмице у утакмицу изгледамо боље и како првенство буде одмицало надам се да ћемо изгледати још боље, да ћемо још напредовати.

У првом мечу на планетарном шампионату, репрезентација Србије је у суботу савладала Кину са 105:63.

Tagovi

Komentari (0)