КОШАРКА - Србија се у недељу од 14.40 бори за титулу шампиона Света

Србија против Немачке за титулу првака Света! У недељу, 10. септембра, српски национални тим ће од 14.40 играти у финалу планетарног шампионата. Уочи меча у „Мол оф Азиа“ арени, „Орлови“ су вечерашњу припрему за финале имали у тренинг дворани.

 Kari-1.jpg

Након тренинга, селектор репрезентације Србије Светислав Пешић је разговарао са представницима медија о финалу против тима Немачке који у досадашњем току такмичења нема ни један пораз.

– Играмо против Немачке, вероватно то нико није очекивао, али ми јесмо и то је најважније. Очекивао сам Немачку не зато што су остале екипе слабије од Немачке, већ зато што су они уз нас показали највише. Они нису изгубили ниједну утакмицу, имали су перфектно првенство, мене то не изненађује. Познајем тренера, играче, систем, њихов највећи квалитет је континуитет, јер играју већ дуго година заједно, још од Хенрика Рендла. Правили су фантастичну екипу и нас очекује изузетно захтевна утакмица. Ако једна екипа добије САД и води од самог почетка до краја, ми то морамо да респектујемо и тера нас да се спремимо максимално, уз такав приступ припреми за утакмицу и што је најважније – колико све то што ми припремамо можемо да реализујемо. Ово је финале које карактерише две изузетно јаке екипе, које су до финала стигле тимским приступом према игри, са победничким менталитетом, са вером у своје предности и квалитете. Сигуран сам да ће то бити право финале.

На дан утакмице, “Орлови” ће имати уобичајени јутарњи тренинг. На овом турниру, репрезентација Србије је до сада одиграла седам мечева, пет утакмица у групној фази, уз однос победа и пораза 6-1. Осми меч ће одредити са којим ће се одличијем наш национални тим вратити у домовину.

Tagovi

Komentari (0)