КОШАРКА - Србија максимална у групи Б

ЈУЖНИ СУДАН – СРБИЈА 83:115 (20:30, 19:26, 26:27, 18:32)

Србија је завршила прву фазу такмичења на Светском првенству са максималним учинком! У трећем колу групе Б, “Орлови” су данас у «Аранета колосеуму» убедљиво савладали Јужни Судан. И у трећу утакмицу у Манили репрезентативци Србије су ушли максимално фокусирани, што је резултирало са 30 постигнутих поена у првих десет минута игре. Капитен Богдановић са осам поена и четири асистенције у овом периоду и Никола Јовић са десет поена су вукли напред српски тим. Ни друга четвртина се није много разликовала, па су “Орлови” на половини сусрета имали 17 поена предности.

 sudan.jpg

Након повратка из свлачионице, репрезентативци Србије су имали интерни тројкашки обрачун током којег су погађали Добрић, Богдановић и Никола Јовић за «плус 29» пред тајм-аут Јужног Судана на половини треће четвртине. Док су његови саиграчи погађали споља, Никола Милутинов је наставио где је стао у прва два меча, успоставивши доминацију под оба коша.

До истека треће деонице, Јужни Судан је имао период ефикасније игре и успео да се приближи на 65:83.

У последњих десет минута игре, репрезентативци Србије су брзо ставили тачку на утакмицу вративши резултатску предност на више од 20 поена. Мало након истека шестог минута четврте четвртине, српски тим је постигао више од 100 поена и тада је отворено остало само још питање колико ће постићи до краја меча.

Комплетну статистику погледајте овде

https://www.fiba.basketball/sr/basketballworldcup/2023/game/3008/South-Sudan-Serbia#tab=boxscore

ФИБА фото галерију погледајте овде

https://www.fiba.basketball/sr/basketballworldcup/2023/game/3008/South-Sudan-Serbia#tab=photos

Tagovi

Komentari (0)