КОШАРКА - Србија дочекала кошаркаше и Новака Ђоковића испод терасе Старог двора

Наше сребрне кошаркаше, вицешампионе света, светске и европске 3×3 прваке и најбољег тенисера у историји спорта Новака Ђоковића, на спектакуларном дочеку поздравило је више десетина хиљада грађана вечерас испред Старог двора у Београду. Пре тога, градоначелник Александар Шапић, председник Скупштине града Никола Никодијевић и министар спорта Зоран Гајић честитали су играчима и селектору Светиславу Пешићу, стручном штабу, Новаку Ђоковићу, председнику КСС Предрагу Даниловићу, генералном секретару КСС Златку Болићу и потпредседнику КСС за мушку кошарку Миленку Тепићу историјске успехе.

 SKUPSTINA-DOCEK-44.jpg

После химне „Боже правде“ у извођењу најмлађих, која се орила из хиљаде грла, прво су на легендарни балкон Скупштине Београда изашли трофејни 3×3 репрезентативци Србије, које су навијачи поздравили овацијама и скандирањем „Шампиони, шампиони“…

Присутне је прво поздравио МВП недавно одржаног Европског првенства Страхиња Стојачић.

– Добро вече Србијо. Хвала вам што сте дошли у оволиком броју. Стварно је част бити овде и бранити боје наше државе. Живела Србије! – рекао је Стојачић.

Уследила је „прозивка“ водећих људи КСС на челу са председником Предрагом Даниловићем, па стручног штаба, селектора Светислава Пешића, онда и освајача сребрне медаље на Светском првенству у Манили.

Када се на тераси појавио Бориша Симанић, чуло се скандирање „Бориша, Бориша“.

Емотиван наступ пред љубитељима кошарке имао је и селектор Светислав Пешић.

– Добро вече свима, лепо вас је овако видети. Почаствовани смо да сте дошли, питам се да ли смо заслужили да вас буде у овако великом броју. Желим једну ствар да вам кажем, што ви нисте, а ми јесмо осетили. Ми смо осетили да сте ви са нама чак и тамо у Манили. Хвала вам пуно и живела Србија!

Овације је добио и Алекса Аврамовић, који се испред екипе обратио навијачима.

– Велико поштовање за све вас, велика је част и понос било представљати ову репрезентацију и играти за целу Србију. Коначно видимо плодове свега за шта смо радили свих ових недеља проведених заједно. Хвала од срца, све вас волимо и не могу да не поменем овог овде момка Боришу Симанића, ујединио је све нас. Дао је Србији много више него сви ми заједно и живела Србија, слава Богу – рекао је Аврамовић.

На крају, потпуну еуфорију изазвао је излазак на балкон Новака Ђоковића у мајици кошаркашке репрезентације Србије, који није могао да заустави сузе.

– Добро вече Србијо, добро вече Београде… Хвала што сте дошли у великом броју. Молим вас… Ретки су тренуци када се остаје без речи, тресем се и не знам шта да кажем, а толико тога бих рекао. Пре свега хоћу да честитам шампионима баскеташима и кошаркашима на феноменалним успесима. Не само ове године, већ и кроз историју и хвала им што су прихватили да будем део овог славља и да се заједно дружимо вечерас. Ово је остварење дечачког сна из једног великог разлога, а то је тај да сам као клинац као и многи из моје генерације и осталих генерација био ту у маси и славио велике медаље са шампионата кошаркаша, ватерполиста, одбојкаша и осталих који су представљали Србију у свету.

На крају, уследио је неформални део, сви су били сјајно расположени и забављали су се уз наступ „Београдског синдиката“, као током званичног програма.

Комплетну фото галерију погледајте овде

https://disk.yandex.com/d/Q95D6rp_6ZZfGA

 

https://disk.yandex.com/d/kDr4ZgXvC0HUyQ

Tagovi

Komentari (0)