КОШАРКА - Пораз у другој утакмици на Акрополис купу

У другој утакмици одиграној у 24 часа на Акрополис купу, репрезентација Србије је изгубила од Италије – 88:89 (32:19, 15: 25, 23:26 18:19)

 443.jpg

Прву четвртину у ОАКА арени, тим Србије је започео са петорком Аврамовић, Богдановић, Добрић, Никола Јовић и Милутинов. Од самог старта, “Орлови” су били веома ефикасни, па су у првих 10 минута игре постигли чак 32 поена, уз 7 погођених тројки. (Аврамовић и Добрић по две, Богдановић, Маринковић и Никола Јовић по једну). Тим Италије је на све начине покушавао да ухвати прикључак, што им је пошло за руком у другој деоници, када су узвратили добрим шутем за три поена захваљујући којем су други период игре решили у своју корист са 15:25. Имали су Италијани у смирај друге четвртине чак и напад за потпуни преокрет, али је Алекса Аврамовић украо лопту на превођењу и у контри један на нула, поставио коначних 47:44 после 20 минута игре.

Трећу деоницу, Италија је отворила тројком за изједначење, али је узвратио капитен Богдановић за најаву ефикасне четвртине на обе стране. Низале су се мини серије Србије и Италије, а после 30 минута кошарке, резултат је био изједначен (70:70)

У последњој деоници, виђена је велика борба из које је екипа Италије изашла као победник. Имали су „Орлови“ напад за победу, али је шут Богдана Богдановића завршио на обручу за коначних 88:89. У тиму Србије, најефикаснији су били Никола Јовић са 18, Маринковић са 12, Богдановић и Гудурић са по 11 поена.

Комплетну статистику са меча, можете погледати овде

https://stats.basket.gr/32thAcropolisTournament/gamedetails/id/1832F6CC-FABC-471F-8C7C-55ED4D71DF69

Светислав Пешић:

– Добра утакмица са обе стране. У тренуцима када се и ми и они припремамо за Мундобаскет, била нам је потребна оваква утакмица против Италије, екипе која има континуитет, јако искусан тим. Играју три године заједно. Ми смо, као и јуче, имали доста успона и падова у игри. Било је добрих одлука у нападу и одбрани, али смо касније изгубили континуитет у одбрани. Вечерас, то није изговор, али можемо да причамо о транзиционој одбрани која је наш главни циљ, важно је било како реагујемо и организујемо нашу одбрану. Грцима смо допустили само шест поена из транзиције, Италијанима 23. Добра утакмица са Грчком, није изговор, али смо јуче уложили много труда и енергије у одбрани. Данас смо на моменте играли одлично у нападу, али наша индивидуална одбрана није функционисала на начин како треба. То је Италијанима дало могућност да нађу добра решења у нападу, највише кроз шут за три поена. Играли смо на крају тесну утакмицу, имали и шансу да победимо, нисмо погодили тај шут. За мене сада је најважније да нисмо одустајали до краја, да смо имали решење како да решимо утакмицу и евентуално победимо, што је увек важно.

Био нам је циљ да одиграмо једну овакву утакмицу. Са високим интензитетом, тврдо и неизвесно.

Одбрана је нешто што доноси победе, пре свега треба да поправимо дефанзивни скок. У последњој четвртини Италија је шутирала много за три поена, а ми нисмо затворили рупе и узели су нам пет офанзивних скокова. Основа је транзициона одбрана и да контролишемо скок, то је следећи корак о којем морамо да причамо и да поправимо. Без тога, све је много теже.

#“Орлови” се враћају у Београд, где их 16. августа од 19.00 часова очекује нова провера против Порторика у Штарк Aрени. Улазнице за овај меч, у продаји су од четвртка, 10. августа путем сервиса “Тикет вижн”.

Tagovi

Komentari (0)