КОШАРКА - Победа Орлова у последњој провери пред Светско првенство

Репрезентација Србије из Шенжена путује за Манилу након две победе. Након што су савладали Кину, „Орлови“ су  данас били бољи и од селекције Бразила са 89:85 (21:20,24:19,19:21,25:26).
У српском националном тиму вечерас нису били Никола Милутинов и Богдан Богдановић који су плански поштеђени у овом мечу.
 IMG-20230821-WA0003.jpg
Петорка Стефан Јовић, Никола Јовић, Вања Маринковић, Дејан Давидовац и Филип Петрушев је започела меч. Након велике и уједначене борбе, прву четвртину је у корист Србије тројком уз звук сирене преломио Алекса Аврамовић.
У другој деоници, момци у белим дресовима су успели да увећају предност, да би почетком треће четвртине она била и двоцифрена. Ипак, Бразил је успео да се након тога врати и дође чак и до преокрета. У смирај меча, „Орлови“ су ипак били смиренији, а тројка Николе Јовића у последњем минуту је најавила и коначан исход. Успели су Бразилци преко Јага Дос Сантоша да приђу на – 1, али је наш тим добро организовао последњих 11 секунди, спречио ривала чак и да направи фаул, што је крунисао Огњен Добрић тројком за коначних 89:85.
Србија: Петрушев 17, Н Јовић 11, Богдановић, Маринковић 5, Раданов, Добрић 11, Ристић 8, Гудурић 5, С Јовић 9, Давидовац 9, Симанић, Аврамовић 14
Селектор Србије Светислав Пешић:
– Требало нам је ово, једна оваква утакмица против Бразила који има сајз, има висину и искусне спољне играче. Они знају, имају атлетику, искусни су. То је екипа која је добила Аустралију. Значи обе утакмице које смо одиграли, противници су били по мери. Када нас је звао спонзор, компанија Пеак и понудио нам да дођемо овде питао сам ко ће да буде још. Оваква екипа, попут Бразила, нам је била потребна.
Добра утакмица, мало смо поштедели Богдановића и Милутинова, они су играли мало више од осталих у претходним утакмицама. Они су нормално тренирали, све је у реду. Сада су добили минуте неки који су мање играли у претходном периоду.
Сутра путујемо за Манилу, имамо још неколико дана да се одморимо, да порадимо на још неким детаљима у одбрани и нападу. Екипа је у добром расположењу, много је важна групна фаза, те три утакмице да искористимо да се разиграмо, да будемо здрави. Полако се адаптирамо на временску разлику.
Алекса Аврамовић:
– Врло квалитетне две провере, прво против Кине са којом отварамо Светски куп. За Бразил знамо колико је квалитетна екипа, шта су све урадили на свом континенту… Одлични играчи, бивши и садашњи НБА играчи, сјајно су повезани са својим центрима, пре свега са Кабоклом који је такође бивши НБА играч. Имали смо добру реакцију у одбрани, иако јесмо примили 81 поен, имали смо неколико ситних пропуста. Интензитет наш у одбрани током целог турнира је био добар. Без двојице најбољих играча изнели смо утакмицу како треба. Пуни енергије и ентузијазма путујемо у Манилу.
Филип Петрушев:
– Добар турнир за нас, две победе. Изгледали смо добро, подигли смо форму у односу на турнир у Грчкој. И даље имамо неке ствари да коригујемо пре почетка Мундобаскета. Играли смо без двојице најбољих играча, оно право тек предстоји. Верујем да ћемо бити најбоља верзија нас када то буде најпотребније
Фото: КСС

Tagovi

Komentari (0)