КОШАРКА - Орлови против Порторика оверили пласман у другу фазу Светског првенства

ПОРТОРИКО – СРБИЈА 77:94 (15:27, 12:30, 31:18, 19:19)

Србија је оверила пласман у другу фазу Светског првенства. У другом колу Групе Б, „Орлови“ су убедљиво савладали Порторико и тако оверили пласман у наредну фазу такмичења где ће се наћи по две првопласиране екипе из група А и Б.

bogdan.jpg

Селектор Пешић се одлучио да и ову утакмицу почне са истом петорком као против Кине. Стефан и Никола Јовић, Огњен Добрић, Никола Милутинов и Богдан Богдановић су врло брзо показали разлику у квалитету и донели српском националном тиму двоцифрену предност. Како је резултат растао, селектор Пешић је био у прилици да држи висок ритам са свом једанаесторицом рапсоложивих кошаркаша, јер је Филип Петрушев овај меч пропустио због повреде. Након 20 минута игре, на семафору је стајало великих 57:27 у корист Србије.

Почетак треће деонице је прошао у знаку номиналног домаћина вечерашњег сусрета. Екипа Порторика је након три и по минута игре смањила заостатак на 22 поена, али је после тајм-аута Светислава Пешића, Богдан Богдановић тројком најавио заустављање серије тима у белим дресовима. Ипак, наставили су Порториканци да погађају шутеве ван линије 6,75м што им је донело смањење разлике на 17 поена уочи последње деонице.

Добра игра у трећем периоду дала је замајац Порториканцима који су на пет минута пре краја сусрета пришли на свега десет поена заостатка. У наредном нападу, Алекса Аврамовић хвата офанзивни скок после промашаја Милутинова и са линије за слободна бацања прекида серију Порторика. Одмах затим, Богдан Богдановић са четири везана поена враћа +17 и уводи утакмицу у мирнију завршницу. Тачку на меч, ставио је закуцавањем Никола Јовић на асистенцију Стефана Јовића.

Комплетну статистику са погледајте овде

https://www.fiba.basketball/sr/basketballworldcup/2023/game/2808/Puerto-Rico-Serbia#tab=boxscore

Фото галерију погледајте овде

https://www.fiba.basketball/sr/basketballworldcup/2023/game/2808/Puerto-Rico-Serbia#tab=photos

Tagovi

Komentari (0)