КОНЦЕРТ ВИБРАФОНИСТЕ АНДРЕЕ САРАЋИНА, ФЛАУТИСТЕ ПАСКВАЛЕА РИНАЛДИЈА И ГИТАРИСТЕ ЛЕОНАРДА РЕКИЈЕ

ТРЕЋА СЕЗОНА ЦИКЛУСА КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да Вас позову да у петак 19. маја у 20 часова присуствујете бесплатном концерту на коме ће наступити гости из Италије – вибрафониста Андреа Сараћино, флаутиста Пасквале Риналди и гитариста Леонардо Рекиа.

 1.jpg

Шеснаести концерт у оквиру треће сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” се реализује у оквиру манифестације „Музеји за 10” која, кроз овогодишњу тему „Музеји, одрживост и благостање”, подсећа да су музеји, као институције од поверења, важни чиниоци у нашем заједничком друштвеном ткиву, јер су на јединственој позицији да подстакну позитивне промене.

2.jpg

Постоји много начина на које музеји могу допринети постизању циљева одрживог развоја од подршке климатским акцијама и неговања инклузивности, до суочавања са социјалном изолацијом и побољшања менталног здравља.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда.

 3.jpg

На програму су композиције Пјацоле, Иберта, Мачада, Виља-Лобоса, Гленворта, Фиљоле, Чика Корије и Андерсонова обрада композиције Буре од Јохана Себастијана Баха, а поред њих, као већ препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и композиција изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

 

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани, који желе уживо да присуствују концерту, морају да резервишу место на телефон 064/ 858- 1296.

Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

 

Сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено не резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије већ у суботу 20. маја.

Такође, на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије се налазе и снимци свих претходних концерата циклуса „Музиком кроз музеј”.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

 

 

Ненад Бељинац

Tagovi

Komentari (0)