КОНЦЕРТ ВИОЛИНИСТКИЊЕ ЛАНЕ ЗОРЈАН УЗ КЛАВИРСКУ САРАДЊУ НАТАЛИЈЕ МЛАДЕНОВИЋ

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају задовољство да Вас позову да у петак 16. децембра у 18 часова присуствујете концерту младе виолинисткиње Лане Зорјан уз клавирску сарадњу Наталије Младеновић, седмом и последњем концерту у оквиру треће сезоне циклуса „Музиком кроз музеј” у текућој години.

 Violinistkinja Lana Zorjan.JPG

На концерту ће као гошћа наступити и пијанисткиња Ана Божичковић.

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу града Београда. 

На програму су композиције Едварда Елгара, Анрија Вијетана, Феликса Менделсона и Камија Сен-Санса, а поред њих, као већ препознатљива особеност концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, биће изведена и нумера изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије. 

Од друге сезоне циклус концерата „Музиком кроз музеј” је обогаћен и наступима музичких талената.

Након изванредних концерата младих уметника у претходној сезони, публика ће бити у прилици да се упозна и са даровитом вишеструко награђиваном младом виолинисткињом Ланом Зорјан.

Због ограниченог броја места, заинтересовани грађани, који желе уживо да присуствују концерту, морају да резервишу место на телефон 064/ 858- 1296.

Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, у периоду од 12 до 19 часова.

 

Сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено не резервишу место, биће у прилици да погледају концерт на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије већ од суботе 17. децембра. 

Такође, на ју-тјуб каналу Историјског музеја Србије се налазе и снимци свих претходних концерата циклуса „Музиком кроз музеј”.

Историјски музеј Србије је добитник значајног признања – награде „Музика класика” за 2021. годину у категорији „Организатор године” за преданост и залагање у популаризацији циклуса „Музиком кроз музеј” у претходној концертној сезони.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

 

Ненад Бељинац

Tagovi

Komentari (0)