КОНЦЕРТ САКСОФОНИСТЕ МИЛАНА САВИЋА

ЦИКЛУС БЕСПЛАТНИХ ОНЛАЈН КОНЦЕРАТА „МУЗИКОМ КРОЗ МУЗЕЈ”

КОНЦЕРТ САКСОФОНИСТЕ МИЛАНА САВИЋА

УЗ КЛАВИРСКУ САРАДЊУ ФИНСКОГ ПИЈАНИСТЕ УКИЈА ОВАСКАИНЕНА

 

 

 

Историјски музеј Србије и удружење „UNICA ART” имају част да Вас позову да у среду 23. децембра у 19 часова присуствујете трећем у низу бесплатних онлајн концерата класичне и популарне музике у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”, чију реализацију је помогла „Banca Intesa”.

 Milan Savić saksofonista.jpg

Концерт саксофонисте Милана Савића уз клавирску сарадњу финског пијанисте Укија Оваскаинена заинтересовани грађани ће бити у прилици да прате на ју-тјуб каналу и фејсбук страни Историјског музеја Србије.

 Uki Ovaskainen pijanista.jpg

Концерт се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.

На програму су дела композитора Анте Гргина, Александра Глазунова и Педра Итуралде, а особеност овог концерта, као и наредних планираних у јануару наредне године (12. и 27. јануар), је и извођење по једне нумере изненађења од српских композитора из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Јавност ће бити благовремено обавештена о терминима, извођачима и програмима наредних концерата у оквиру циклуса „Музиком кроз музеј”.

Због актуелне епидемиолошке ситуације изазване вирусом КОВИД-19, Историјски музеј Србије ће у наредном периоду активности превасходно усмерити на организовање бесплатних онлајн садржаја као што су концерти, предавања и виртуелне туре кроз изложбе.

 

Ненад Бељинац

Tagovi

Komentari (0)