КОШАРКА - Никола Милутинов поново међу Орловима

Три године након Светског првенства у Kини, двадесетседмогодишњи центар Никола Милутинов је поново део репрезентације Србије. Прошлог лета, Милутинов је тренирао са националном селекцијом, али га је неугодна повреда одвојила од терена. Сада, Никола је од првог дана припрема на располагању Светиславу Пешићу.

MILUTINOV-Stara-Pazova-19.jpg

Након уводних индивидуалних тренинга, репрезентација Србије је четвртог августа званично почела припреме за две квалификационе утакмице за одлазак на Светско првенство 2023. против Грчке и Турске, односно Европско првенство које је на програму у септембру.

– Осећам се одлично. Здравствено је све како треба и веома сам срећан што сам део селекције Србије, што сам у прилици да тренирам и играм са овим момцима и да радим са члановима стручног штаба. Радујем се свим утакмицама и тренинзима који нас очекују. Уводни тренинзи су прошли, сада смо у Старој Пазови где се припремамо, услови за рад у тренинг комплексу су феноменални, имамо све што нам треба на једном месту, спавамо и тренирамо на истом месту, радимо на тимској хемији, дружимо се доста и заиста уживамо у свему што имамо на располагању. Мислим да је пун погодак што смо дошли овде.

О предстојећим изазовима који очекују српски национални тим, Никола Милутинов каже:

– Грчка и Турска су доста тешки противници. Мислим да ће сви бити у пуном саставу, тако да о Грцима не треба трошити пуно речи. Сви знамо какве играче имају, предвођени су Јанисом, сигурно нам неће бити лако, али имамо и ми наш квалитет. Имамо добар ростер и биће сигурно добра утакмица. Пред нашом публиком коју овим путем позивам да дође у што већем броју у Штарк арену ми морамо да се покажемо у најбољем могућем светлу и да дамо све од себе како би дошли до победе. Након тога, исто да поновимо и у Турској. О Прагу и Европском првенству у овом тренутку не размишљамо пуно, још увек је рано и сав фокус је на овим првим утакмицама које су пред нама.

Двадесетпетог августа, Србија ће дочекати Грчку у Штарк арени. Три дана касније, наш тим ће играти у Истанбулу против Турске. Другог септембра, „Орлови“ ће одиграти своју прву утакмицу на Европском првенству, а ривал наше репрезентације ће бити селекција Холандије.

Tagovi

Komentari (0)