Jедноставно наjбоља симфониjа премиjерно у Зрењанину

Солисткиња Jулиjана Винцан пренеће енергиjу Тине Тарнер

Зрењанинска филхармониjа припремила jе нови проjекат коjи jе jединствен на нашим просторима, али и шире. Реч jе о „Симплy тхе бест“ рок симфониjи коjа ће бити премиjерно изведена на манифестациjи „Дани пива“ у Зрењанину на Тргу слободе у недељу 13. августа у 21 час.

 Simply the best symphony Julijana Vincan.jpg

Фото: Милица Беговић

Шоу jе посвећен недавно преминулоj рок легенди Тини Тарнер (Tina Turner). Замишљен jе као њен концерт на коjем ће уз њу, као њени гости, наступити рок легенде попут бендова Deep purple, Guns and Roses, AC/DC, Queen, itd.

 Screenshot 2023-08-10 at 14.58.09.png

Фото: Милица Беговић

Солисткиња Jулиjана Винцан ће на своj начин дочарати глас и енергиjу легендарне Тине, док ће остатак репертоара бити поверен Александру Боjовићу и Стефану Здравковићу. Диригент jе Микица Jевтић, а директор оркестра Роман Бугар.

„Велика ми jе част да ми jе поверена овако важна и одговорна улога. Ово jе на неки начин круна моjе музичке кариjере, поред свих проjеката коjима се бавим, веома сам срећна да ћу имати прилику да будем солисткиња Зрењанинске филхармониjе. Много волим Тину Тарнер и њене песме, а и раниjе ми jе скретана пажња да ми одлично леже. На идеjу да би то требало да се преточи у дело дошао jе jош прошле године Бошко Ђелиловић Боле, оснивач Абба Реал Трибуте Банд-а, са коjим годинама сарађуjем“, обjашњава вокална солисткиња Jулиjана Винцан.

Она jе родом из Зрењанина, а публици jе позната и као учесница Избора за Песму Евровизиjе 22 када jе наступала са песмом „Истина и лажи“, а певачица jе женског састава „Playade“, затим група „Abba Real Tribute Band“, „Dea Dia“...

„Позивам све да дођу у Зрењанин и уживаjу у ономе што смо припремили. Очекуjемо спектакл и радуjемо се да видимо реакциjу публике. Наравно, и сам програм манифестациjе jе фантастичан, тако да, ко jе у прилици, jош jе и боље ако се одлучи да остане неколико дана у Зрењанину, jер ће заиста имати и шта да види.

Подсетимо, „Дани пива“ у Зрењанину отворени су у уторак 8. августа, а на затварању манифестациjе ће Зрењанинска филхармониjа извести антологиjске рок песме у симфониjском духу.

Tagovi

Komentari (0)