Изложба слика академског сликара из Врбаса Драгана Миличића

У Галериjи "Круг" Градског позоришта Бечеj у понедељак, 5. фебруара, у 18 часова биће отворена изложба слика академског сликара из Врбаса Драгана Миличића. 

Драган Миличић рођен jе 1979. у Врбасу. Одрастао jе у Бачком Добром Пољу, школовао се у Новом Саду, где завршава Академиjу уметности 2003.године, у класи проф. Живка Ђака. Потом и магистрира на графичком одсеку 2006.године. Тренутно се бави ликовним и просветним радом у Новом Саду. Поставка садржи 120 миниjатура и 10 слика средњег формата. 

IMG_8567.JPG

О изложби њен аутор каже:

 

"Моjа концепциjа се заснива на следећем: Кажу да "слика говори хиљаду речи", овде jе реч о хиљаду хектара ораница коjе окружуjу моj живот. Земља, ваздух, вода и ватра… или у мом случаjу: земља, ваздух, струjа и чипкани вез. Сликам jе у калиграфским потезима где четка клизи у jедноставним потезима, чинећи на таj начин асоциjаjциjу мира и тока енергиjе кроз поља равнице. Боjе са палете су jаке, чисте понекад и сирове – за мене jедино тако искрене. До те мере да сам због нарациjе хтео да се дотакнем и наиве, као наjчешће асоциjациjе на овакав мотив у сликању. А на све то се онда логички наставља и чипкани вез! Оваj вез jе оличење села, традициjе и Воjводине и нечег заjедничког за све коjи ту обитаваjу. И наjзад далековод, приказ струjе –савременог доба коjе пресеца небеса и поља, штрчећи ван оквира овог наизглед спокоjног пеjзажа. Све то jе упаковано и заокружено у jедан сиров, зубом вермена нагрижен и оштећен рам, рам направљен од делова старе банатске куће коjа сад постоjи само у овим моjим скромним миниjатурама."

Изложба jе отворена до краjа фебруара.

Tagovi

Komentari (0)