Изложба графике 35. Ликовне колоније Смедерева

Центар за културу Гроцка

Изложба графике 35. Ликовне колоније Смедерева

Галерија Ранчићева кућа

4 – 11. септембар 2020. године

 

Радови настали на 35. сазиву Ликовне колоније графике града Смедерева биће изложени од петка 4. септембра 2020. године у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка.

Rančićeva kuća, galerija Centra za kulturu opštine Grocka.jpg

Установа културе у Гроцкој и ове године са задовољством представља публици гостујућу изложбу графике у сарадњи са Центром за културу Смедерево, а поставка обухвата радове осморо уметника из земље и региона, изведене у различитим техникама дубоке штампе.

Изложба радова са 35. Ликовне колоније графике Смедерева уприличена је током трајања овогодишње, 36. по реду традиционалне смедеревске колоније, како би актуелни сазив уметника био уприлици да на најбољи начин, у галеријском простору, сагледа радове својих претходника, баш као и љубитељи ликовне уметности.

Графичка ликовна колонија у Смедереву је један од ретких уметничких догађаја и окупљања ове врсте, и у свим околностима одражава континуитет у афирмацији и неговању уметничке графике.

 У сазиву 35. колоније графика 2019. године учествовали су уметници из Србије, Босне и Херцеговине и Бугарске, док је збирка графике града Смедерева богатија за радове Ирене Ранђел из Ниша, Ненада Зељића из Београда, Предрага Лојанице из Зрењанина, Лидије Kрњајић из Новог Сада, Милене Стијак из Бања Луке, Сање Савић Симовић из Kутине, а учесници из Бугарске су Јоан Михов из  Великог Трнова и Ангелина Неделчева из Варне.

Изложба је доступна за посетиоце до 11. септембра, уз примену актуелних мера заштите.

Улаз је слободан. Добро дошли!

 

Зорица Атић

Tagovi

Komentari (0)