Из три од четири трке директно у четвртфинале

СВЕТСКО ПРВЕНСТВО ЗА СЕНИОРЕ (ОТЕХСХАJМ, 25. АВГУСТ – 1. СЕПТЕМБАР)

 SP 2019 Logo.jpg

Двоjац Мачковић и Васић, скифиста Филипвић, коjи jе и победио, и Станоjевић у скифу за лаке веслаче пребринули бригу у квалификациjама

Почела су надметања на 49. светском првенству, коjе се до следеће недеље одржава у Отенсхаjму код Линца, а рекордно jе и по броjу земаља (80) и по броjу такмичара (1.171).На стазу су изашла сва четири наша чамца у мушкоj конкуренциjи. Три су се директно домогла четвртфинала,коjа су у среду, а jедан ће у уторак у репесаж за полуфинале, што му дође на исто.

У трци двоjацаМартин Мачковић и Милош Васић су и остварили циљ да се одмах пробиjу даље (по четири првопласирана из сваке групе) и распоредили снагу за значаjниjе изазове.У другоj половини стазе су претекли другопласиране Румуне Козмиjука и Тудосу, европске вицешампионе из Луцерна недавно, а светске вицепрваке из Пловдива лане.

Сjаjно jе веслао скифиста Александар Филиповић, коjи jе jедини остао за поподневни програм. У његовоj дисциплини имало jе убедљиво наjвише чамаца (44), а он jе возио у четвртоj од осам група. И победио jе, водећи од почетка до краjа. У четвртфинале jе отишао и другопласирани Белорус.

Директно jе прошао и Милош Станоjевић у скифу за лаке веслаче. У своjоj групи jе међу пет такмичара заузео треће место, таман колико му jе и требало да избегне репесаж. Иако га jе у другом делу трке с другог места потиснуо Американац Насе, његов пласаман даље ни у jедном тренутку ниjе дошао под знак питања.

Већ jе био одмакао ИрцуГериjу О`Доновану, коjи се ове године огледа самостално, а иначе jе с рођеним братом Полом олимпиjски и светски вицепрвак у дубл скулу за лаке веслаче. И Станоjевић у четвртфиналу весла у среду од 13.40 часова.

Четверац Игор Ђерић, Веселин Савић, Ненад Беђик и Виктор Пивач jе завршио последњи у своjоj квалификационоj групи међу пет чамаца. Квалификациjе у овоj дисциплини су биле изузетно захтевне jер ту нема четвртфинала, а директно у полуфинале иде само победник. Будући да су Пољаци, европски вицепрваци недавно уЛуцерну, били неприкосновени, нашима jе свакако следовало да поправе утисак у репесажу.

Та трка jе у уторак у 10 часова.Ривали за jедно од прва два места коjа воде у полуфинале биће им Аустриjанци, Немци, Данци и Египћани. У овоj нашоj посади извршена jе jедна измена у односу на Европско првенство, када jе остварена победа у Б финалу. Савић jе у чамцу уместо Александра Беђика.

У понедељак се надмећу наше jедине представнице. У трећоj од четири квалификационе групе, у 11.10 часова, Милица Слиjепчевић и Jована Арсић у дубл скулу покушаће да се домогну jедног од прва два места коjа директно воде у полуфинале. Ривалке су им Кубанке, Шваjцаркиње, Новозеланђанке и Чехиње.

 

РЕЗУЛТАТИ

Двоjац (пета од пет група): Смит, Бритеjн (Jужна Африка) 6.36,03, Мачковић, Васић (Србиjа) 6.39,08, Козмиjук, Тудоса (Румуниjа) 6.41,96, Диjаз, Хак (Аргентина) 6.49,25, Ахете Хауреги, Алфонсо Родригез (Куба) 6.59,43.

Четверац(четврта од четири групе): Пољска 6.01,52, Румуниjа 6.06,59, Jужна Африка 6.10,73, Чешка 6.12,49, Србиjа 6.12,71.

Скиф за лаке веслаче(четврта од шест група): Шоjбле (Шваjцарска) 7.19,19, Насе (САД) 7.24,45, Станоjевић (Србиjа) 7.37,82, Г. О`Донован (Ирска) 8.06,49, Ванко (Словачка) 8.59,95.

Скиф(четврта од осам група): Филиповић (Србиjа)7.04,15, Павукоу (Белорусиjа) 7.06,97, Вен (Финска) 7.08,90, Чирута (Румуниjа) 7.09,20, Ким (Jужна Кореjа) 7.23,61, Хинкати (Бенин) 7.48,32.

 

Tagovi

Komentari (0)

Повезане вести