Ивана Шпановић и Страхиња Jованчевић на крову Србиjе

У просториjама Хотела „М“ одржана jе свечана церемониjа Атлетског савеза Србиjе на коjоj су проглашени наjуспешниjи у 2019.години.

 TGRF9118-1024x683-min.jpg

Броjне званице поздравио jе председник АСС, Веселин Jевросимовић: „За нас из Атлетског савеза Србиjе претходна година била jе права спортска: напорна, динамична, и врло успешна. Част ми jе да вам кажем да су током 2019-те године наши атлетичари освоjили чак 60 медаља на међународним такмичењима, и то 22 златне, 14 сребрних и 24 бронзане. Посебно бих истакао две европске медаље освоjене почетком марта у дворани на Првенству Европе у Глазгову. Наша Ивана Шпановић jе jош jедном доказала супериорност у своjоj дисциплини и поново одбранила злато. Атлетски савез Србиjе очекивао jе да Страхиња Jовановић заблиста у сваком моменту и његова бронзана медаља за нас ниjе била изненађење. Међу важне резултате бих свакако уброjао и изградњу две нове стазе, у Ћуприjи и Зрењанину, док завршетак радова на стазама у Краљеву и Чачку очекуjемо ове године. Сигуран сам да говорим у име целог Савеза када кажем да сам врло срећан због резултата рада на развоjу атлетске инфраструктуре у Србиjи. И у наредном периоду ћемо наставити да радимо пуном снагом, како би наши млади спортисти имали услове коjи им доликуjу. Као атлету, посебно ме радуjе чињеница да све више локалних самоуправа жели у свом граду атлетску стазу, и ми им као Атлетски савез Србиjе пружамо пуну подршку у томе.

TGRF9058-1024x683-min.jpg

Можда наjзначаjниjа ствар у претходноj години за наш савез и краљицу спортова, jесте да jе Београд изабран за домаћина Светског атлетског првенства у дворани 2022. године, као и потписивање генералног спонзорства са компаниjом Теленор коjа ће нам пружити неопходну финансиjску стабилност.

TGRF9041-1024x683-min.jpg

Овако значаjни резултати се постижу само уз заjеднички труд, па зато дугуjемо посебну захвалност и свим осталим спозорима, донаторима и институциjама – свима коjи су били уз српску атлетику и коjи настављаjу да jе подржаваjу. Ако jе судити по години коjа jе иза нас, могу само да очекуjем да ће и 2020. бити година успеха, напретка и сjаjних резултата. Идемо даље”

TGRF8797-1024x683-min.jpg

Посебне плакете уручене су институциjама и спонзорима коjе су пружале подршку током претходних година: Министарству омладине и спорта Републике Србиjе, Олимпиjском комитету Србиjе, Секретариjату за спорт и омладину града Београда, Компаниjи Теленор , Компаниjи Volskwagen, Kompaniji Comtrade, Jавном предузећу Jугоимпорт , Акционарском друштву Комерциjална банка, Официjелном осигурању Сава осигурање, Здравственоj установи Bel Medic, Хотелу M.

 TGRF9111-scaled-min.jpg

 

Након првог дела програма, на ред су дошли и наjуспешниjи атлетичари по категориjама:

-наjуспешниjа млађа пионирка Мурић Саима

- наjуспешниjи млађи пионир Чарнописки Филип

-наjуспешниjи стариjи пионир Костић Никола

-наjуспешниjа стариjа пионирка Вилагош Адриана

-наjуспешниjа млађа jуниорка Илић Ивана

-наjуспешниjи млађи jуниор Исаиловић Томислав

-наjуспешниjа стариjа jуниорка Ђурић Ивана

-наjуспешниjи стариjи jуниор Малешевић Милош

- наjуспешниjа млађа сениорка Гардашевић Милица

- наjуспешниjи млађи сениор Бибић Елзан

- наjуспешниjи сениор Jованчевић Страхиња

-наjуспешниjа сениорка Ивана Шпановић

Трофеj професора Александра Петровића за наjуспешниjег тренера добио jе Горан Обрадовић из АК Воjводина Нови Сад, а за наjуспешниjи атлетски клуб проглашен jе АК Партизан 1945.

 

 

 

Tagovi

Komentari (0)