ИТАЛИJАНКА АЂУЂУРКУЛЕЗЕ ПРВА ДАМА 13. РИТАМ КУПА НА БАЊИЦИ

Александра Ађурђукулезе обележила jе 13. Ритам куп, коjи jе током викенда  одржан у хали УСЦ “Вождовац” на Бањици. Репрезентативка Италиjе, очекивано, била jе наjбоља у сениорскоj конкуренциjи на традиционалном међународном ФИГ турниру у ритмичкоj гимнастици, jединог ове врсте у Србиjи, jер се од 2010. године налази у календару Међународне гимнастичке федерациjе. Осваjачица медаље са Светског првенства у вежби са лоптом и прошлогодишња победница Медитеранских игара из руку наше прослављене Милене Рељин Татић добила jе и трофеj “Срђан Кнежевић” за наjбољи утисак. Друга jе била бугарска репрезентативка Лачезара Пекова, коjу тренира Нешка Робева, jедна од наjтрофеjниjих светских тренера. Наjбоља из Србиjе била jе Андриjана Блажић са седмим местом у вишебоjу, у конкуренциjи 25 ритмичарки.

 1-14.jpg

 

Код jуниорки (37 такмичарки) прва jе била Карина Киреева из Русиjе. Наjбоља из Србиjе била jе Сандра Влчек са деветим местом у вишебоjу, а да ниjе било грешака у вежби траком била би и боље пласирана. У екипноj конкуренциjи прве су биле Рускиње, друге Бугарке, треће Украjинке, а екипа Србиjе – Сандра Вичек и Jована Jефтић, заузеле су пето место од 12 екипа. Међу кадеткињама прво место освоjила jе Тара Драгаш из Италиjе, а наша наjбоља такмичарка била jе Маша Тошић на десетом месту, од укупно 32 вежбачице.

 

 3-11.jpg

У конкуренциjи пионирки наступило jе 29 такмичарки, прва jе била Алина Букитерова из Русиjе, одакле jе и првакиња наjмлађе категориjе – Елизавета Схипова, у коjоj jе Душица Жуjко из Србиjе освоjила бронзану медаљу. Главни судиjа турнира била jе Шпела Драгаш, а њоj jе припао трофеj “Оливера Радосављевић”, као тренеру наjбоље сениорке Александре Ађурђукулезе. Трофеj jоj jе уручила Тамара Балтић, унука Оливере Радосављевић, коjа jе jедан од тренера репрезентативки Србиjе у ритмичкоj гимнастици.

5-9.jpg

 

На турниру jе учествовало 38 екипа из 21 земље са 128 ритмичарки у пет категориjа индивидуалног програма, док су jуниорке имале и екипно такмичење. И ове године, покровитељи турнира били су Министарство омладине и спорта Републике Србиjе и Секретариjат за спорт и омладину града Београда. Турнир jе у суботу свечано отворио Дарко Удовичић. Помоћник министра спорта потом jе учествовао и у додели признања наjбољим вежбачицама преподневног програма, заjедно са Снежаном Жугић, чланицом Извршног одбора Олимпиjског комитета Србиjе, и Нином Пековић Савић, самосталним стручним сарадником у Спортском савезу Београда и бившом репрезентативком Jугославиjе у ритмици. Остаће забележен утисак да су сви учесници такмичења били веома задовољни организациjом и гостопримством, као и да носе лепе успомене из Београда.

 

Tagovi

Komentari (0)