Интелови нови процесори 12. генерације

 profile Dragan.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Аутор текста: Драган Милошевић

 

Процуреле су слике и неке основне информације у вези са новим Интеловим 'Ламинар РХ1' хладњаком за 12. генерацију 'Алдер Лаке' ЦПУ-а, који изгледа много „опасније“ са РГБ осветљењем, које је сада постало већ готово незаобилазни елемент чак и код напајања, графичких картица, па и РАМ модула.

 83553_01_intels-new-12th-gen-core-alder-lake-retail-stock-cooler-teased_full.jpg

Очекивало се да ће Интел представити своје нове "Алдер Лаке" процесоре 12. генерације са блиставим новим малопродајним хладњацима, али нису стигли на време. Међутим, дошао је и тај тренутак, нови кулери на новим процесорима – коначно.  Интелов "Ламинар РХ1" хладњак за Алдер Лаке-С процесоре је са радикално промењеним дизајном, у најмању руку. Нови хладњак је много виши од Интелових досадних малопродајних хладњака (који се није ни мало променио у последњих више од 10 година), при чему хладњаци РХ1 и РМ1 изгледају и скоро потпуно другачије у односу на старе на које смо навикли. РХ1 хладњак је виши, уз очекивано већи и ТДП, док је РМ1 хладњак мањих димензија. Наравно, ту је и лепо РГБ осветљење, са упакованим „Алдер Лаке“ ЦПУ хладњаком направљеним од метала и требало би да расипа топлоту боље од тренутних кулера, неких, да кажемо, стандардних 65W.

83553_02_intels-new-12th-gen-core-alder-lake-retail-stock-cooler-teased_full.jpg 

Интел ће наводно понудити ове нове Ламинар 65W ЦПУ хладњаке са малопродајним Алдер Лаке-С процесорима који ће бити лансирани 5. јануара 2022. Малопродајне верзије Интел ЦПУ-а 12. генерације ће наводно бити освежене, са хладњацима под називом Ламинар РХ1, РМ1 и РС1, и Интел ће подићи свој ниво на тржишту, на којем је АМД већ неко време са својим знатно побољшаним референтним ЦПУ хладњаком, али и у много чему савременијим и напреднијим процесорима у односу на Интелове.

 83553_03_intels-new-12th-gen-core-alder-lake-retail-stock-cooler-teased_full.jpg

Сви нови наводни Интелови референтни ЦПУ хладњаци су другачији по дизајну, при чему је уз то, као што смо већ и споменули, Ламинар РХ1 много виши од РМ1 и РС1 хладњака. Ово је поред и знатно напредније архитектуре самих процесора, код које Интел такође касни за АМД-ом, велика ствар за ову компанију, јер ће то бити први пут после доста година да је Интел променио и референтни хладњак на својим ЦПУ-овима нове генерације.

83553_04_intels-new-12th-gen-core-alder-lake-retail-stock-cooler-teased_full.jpg

Tagovi

Komentari (0)