ИНЂИЈА: Изложба слика Норе Љубановић Еветовић 15-29. јануар

Од петка, 15. јануара 2021. године у Галерији Куће Војновића биће постављена самостална изложба слика Норе Љубановић Еветовић.

 14.JPG

Нора је рођена у Суботици 1987. године где је завршила основну школу и паралелно похађала школу „Арт атеље“ где је стицала ликовно знање од еминентних педагога. Определивши се већ тада за свет ликовног стваралаштва уписује Средњу школу за дизајн „Богдан Шупут“ у Новом Саду, на одсеку ликовни техничар и са успехом је завршава 2006. године. Дефинитивна опредељеност ка ликовној уметности одводи је у Београд где уписује Факултет ликовни уметности одсек за сликарство на ком  је дипломирала  са успехом 2009. године, да би мастер студије завршила 2011. године у класи професорице Анђелке Бојковић и Весне Кнежевић, те стекла звање Мастер ликовни уметник – сликар.

1 (3).JPG

Нора у свом раду покушава да уђе у битку као што је и истраживање историје човечанства и његове моћи над светом, природом, добра и зла исто морало да прође кроз борбу. Свака нова слика је надоградња претходне, замишљајући их као бескрајне спиралне степенице. Фигуре немају класичну историјску композицију, али се могу препознати поједини покрети или погледи. Неке слике имају различите симболе који се могу различито третирати и тумачити. Анемичне боје најбоље описују карактер. Полазишта за овакав рад су забележена стања, мисли, радње, систем вредности, личног симболичког доживљаја као и преиспитивање крајњег циља. Шта је циљ свега и да ли је он потребан? Да ли ће се добити одговор? Конкретан концепт не постоји али сама тема повезује данашњи и претходни живот који изискује надоградњу и наставак.

Нора је до сада је излагала на више самосталних и колективних изложби и добитник је Друге награде на првом конкурсу „Исидоре Секулић“ 2005/06. године у Новом Саду.

Изложба слика Норе Љубановић Еветовић биће отворена за публику до 29. јануара 2021. године.

Не заборавите да и даље поштујемо прописане мере заштите – ношење маски и дистанцу од 1,5 м

Улаз на изложбу је слободан.

Tagovi

Komentari (0)