ИНђија: Приказ наоружања и опреме Прве бригаде копнене војске

Поводом Дана ослобођења општине Инђије у Другом светском рату Општина Инђија са Војском Србије организује Приказ наоружања и опреме Прве бригаде копнене војске. Суграђани ће имати прилику да погледају најновије пешадијско и артиљеријско наоружање, као и опрему која се користи за извршавање свакодневних послова у делокругу војних јединица.

prikaz vojske u centru INdjije.jpg 

Осим изложбе опреме и наоружања, некадашњи обвезници војног рока моћи ће да се присете војне кухиње јер ће припадници војске кувати војнички пасуљ и делити бесплатно суграђанима, а са друге стране они који нису служили војни рок имаће прилику да осете чари војничког живота. Такође, биће присутни и војнички берберин за оне који желе да искористе услуге шишања и бријања.

Приказ наоружања и опреме Војске Србије у Инђији показује да је наша војска и даље снажан чиниоц безбедности Републике Србије која има довољно ресурса и снаге да одговори свим савременим изазовима, али и институција према којој грађани имају највише поверења.

Општина Инђија је у Другом светском рату ослобођена 22. октобра 1944. године и ове године се навршава 75 година од протеривања окупатора са ових простора.

 

Tagovi

Komentari (0)