Инђија: Потпуно реконструисана фискултурна сала ТШ Михајло Пупин

Заједничким средствима Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Општине Инђија извршена је потпуна реконструкција фискултурне сале Техничке школе „Михајло Пупин“ у Инђији. Осим грађевинских радова, пројектом је обухваћена набавка нове спортске опреме и реквизита тако да је техничка школа у потпуности опремљена за одржавање часова физичке културе и бављење спортом.

rekonstruisana skolska sala TS M. Pupin.jpg

Тим поводом, Инђију су посетили потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез који су са председником општине Инђија Владимиром Батезом обишли школску салу техничке школе.

„Након две и по деценије, пет стотина ученика ове средње школе имају адекватне услове за наставу физичког васпитања, али и за рекреативно бављење спортом“, рекао је Милићевић и додао да је у обнову сале уложено пет милиона динара.

То је само један у низу пројеката обнове спортске инфраструктуре које Покрајински секретаријат за спорт и омладину реализује широм Војводине.

„У протеклом периоду акценат је био на реконструкцији спортских терена и хала, пре свега у школама, како би се младима обезбедили квалитетни услови за бављење спортом“, казао је Милићевић и додао да је у буџету за 2020. предвиђено више новца за пројекте који се тичу спорта и омладине.

Владимир Батез је изјавио да је Покрајински секретаријат за спорт у протеклом периоду, са 12 милиона динара, подржао 21 пројекат у општини Инђија. Говорећи о сали техничке школе, Батез је навео да је обилазећи салу пре почетка радова затекао катастрофално стање, а да данас ова сала пружа врхунске услове за потребе спортиста.

„Исто тако се надам да ћемо у следећој години заједничким снагама решити дугогодишњи проблем спортске хале у Инђији и да ће се она наћи на мапи спортске инфраструктуре у Војводини“, навео је Батез.

Покрајински секретар је овом приликом уручио школи и комплет фудбалских, одбојкашких и кошаркашких лопти.

Реконструкција школске сале износила је непуних 5 милиона евра или око 40 хиљада евра. Правећи паралелу са утрошених 11 милиона евра за незавршену нову спортску халу и истичући значај ове инвестиције, Гак је поставио питање колико се оваквих сала могло уредити за те новце.

„Замислите колико је оваквих сала могло не само да се реконструише, већ сагради, да свако село добије функционалну спортску халу које ће задовољити све њихове потребе и обезбедити да сва наша деца имају користи. И то се зове вођење неодговорне политике која је одликовала наше претходнике“, истакао је Гак, напомињући да све оно што је неко започео а није умео да заврши, биће завршено и на тај начин ће се показати суграђанима да постоје људи који се својим послом баве зрело, одговорно и имају довољно знања да започето заврше.

Гак се захвалио Покрајинској влади на изузетној сарадњи и подршци која је протекле три и по године била веома значајна за општину Инђија, нарочито имајући у виду катастрофално затечено стање у буџету и јавним предузећима.

 

Tagovi

Komentari (0)