ИНђија: Културни и забавни живот Земуна између два светска рата

У петак, 21. фебруара 2020. године с почетком у 19 сати у Галерији Куће Војновића биће отворена изложба ”Културни и забавни живот Земуна између два светска рата”. Изложба је настала у сарадњи са Музејем града Београда и Културног центра Инђија.

plakat kci i mgb-min.jpg

Ауторка изложбе Љиљана Аћимовић, виши кустос Музеја града Београда открива нам богат и занимљив живот Земунаца у једном бурном периоду пуном сећања на ужасе Првог светског рата.
Док се свет приближавао новом рату, Земунци су настојали да живот испуне културним дешавањима, забавама и спортско-рекреативним активностима.
Друштва су организовала и културне програме, то јест концерте и позоришне представе на којима су чланови истих или других земунских друштава били извођачи.

Честа су била и гостовања позоришта из Београда, Новог Сада и Ниша, али и уметника и предавача из ових и других градова. У то време, Земун је имао три биоскопа који су приказивали најпопуларније
филмове.

Уз масовне спортске организације, као што су соколи и скаути, у Земуну је основано више спортских клубова и секција који су неговали фудбал, хазену, веслање, мачевање, бокс, јахање, клизање и друге спортске активности.

Изложба ће за посетиоце бити отворена до петка, 6. марта 2020. године радним данима од 10.00 до 19.00 часова.

Улаз на изложбу је слободан.

Сања Сајферт,
виши кустос у Галерији Куће Војновића  

Tagovi

Komentari (0)