IN MEMORIAM Душан Хартнер (1952 – 2021)

Душан Хартнер, некадашњи репрезентативац Jугославиjе пиштољем, тренер и међународни судиjа, преминуо jе после дуже болести у Jагодини.

 Dusan Hartner2.jpg

Хартнер jе рођен 1952, а стрељаштвом jе почео да се бави седамдесетих година у Стрељачкоj дружини Каблови из Светозарева (Jагодине). Jедно време био jе jедини стрелац пиштољем у клубу и иницирао jе многе млађе нараштаjе да се баве овом дисциплином.

Осваjао jе медаље на републичким и државним шампионатима ваздушним и малокалибарским пиштољем. Средином осамдесетих година постао jе репрезентативац. Бранио jе боjе Србиjе и Jугославиjе на многим такмичењима. Био jе учесник Првенства света, победник међународног турнира у Будимпешти, Маjског турнира у Новом Саду... Краjем осамдесетих био jе члан београдског Радничког, с коjим jе освоjио пет титула екипног првака државе.

По завршетку такмичарске кариjере посветио се тренерском послу и био учитељ стрелаца пиштољем у Стрељачком клубу Jагодина 92, а укључиван jе и у рад стручног штаба репрезентациjе Србиjе.

Траг у стрељаштву jе оставио и као успешан међународни судиjа. Судио jе на Европским првенствима у Београду 2005. и 2011, на Светском купу 2010. и на свим националним такмичењима.

Tagovi

Komentari (0)